V četrtek okoli pol šeste ure zvečer se je v bližini Garmisch-Partenkirchna pripetila letalska nesreča, v kateri so umrle tri osebe. Manjše letalo je najprej trčilo v 2300 metrov visoko skalnato steno gorovja Wetterstein v Tirolskih Alpah, nato pa v celoti zgorelo. Identiteta žrtev ni znana, letalo naj bi priletelo iz Italije, ni pa znano, kam je bilo namenjeno. Avstrijski mediji pišejo, da je najverjetneje letelo v Nemčijo.

Po v četrtek prekinjeni preiskavi nesreče so jo danes nadaljevali. Trupla so prepeljali v dolino, kjer bo opravljena sodna obdukcija. Policija in reševalci vzroka nesreče še niso odkrili, so pa povedali, da so bile vremenske razmere v času nesreče ugodne. Reševalna gorska ekipa z zdravnikom se je zaradi strmega terena s helikopterjem le stežka prebila do kraja nesreče. Razbitine morajo najprej spraviti z gore, saj bodo strokovnjaki le tako lahko dobro opravili svoje delo. »Trajalo bo kar nekaj časa,« je za avstrijske medije dejal predstavnik policije Stefan Eder.

Sodeč po fotografijah strokovnjaki ocenjujejo, da bi trojica lahko umrla v letalu tipa cirrus SR22X. Gre za enomotorno visokosposobno športno letalo, ki doseže hitrost do 340 kilometrov na uro.