Denar ji je nakazal nekdanji Trumpov odvetnik Michael Cohen, ki zaradi laganja o tem in zaradi drugih zadev prestaja triletno zaporno kazen.

Zvezni tožilci so ob uradnem koncu preiskave sodnika zaprosili, da naj nekatere zadeve v sodnih dokumentih ohrani zaupne, vendar pa je zvezni sodnik William Pauley menil, da ima javnost pravico izvedeti resnico in naj potem sama oceni.

Poleg Stormy Daniels je denar za molk dobila tudi Karen McDougal, ki je padla Trumpu v oči kot fotomodel za revijo Playboy.

McDougalova je do denarja prišla po ovinku preko plačila za ekskluzivni intervju Trumpu naklonjenemu tabloidu, ki potem ni bil nikoli objavljen. Trump je doslej že javno zanikal spolno razmerje in plačila Danielsovi, ki jo je označil za lažnivko, pa tudi McDougalovi.

Cohenov odvetnik Lanny Davis trdi, da bi moralo tožilstvo zaradi plačil preganjati še koga drugega razen Cohena ali pa naj razloži javnosti, zakaj se to ni zgodilo.

Cohen je februarja povedal v kongresu, da sta mu Allen Weisselberg iz Trumpove organizacije in predsednikov sin Donald mlajši vrnila del zneska od plačil za molk. Po zvezni zakonodaji je šlo za prepovedano donacijo Trumpovi predsedniški kampanji, zanjo pa odgovarja le Cohen.

Trump nekdanjega tesnega zaupnika Cohena od trenutka, ko je začel sodelovati s tožilstvom v preiskavi ruskega vpletanja v ameriške volitve leta 2016, označuje za lažnivca in pokvarjenca.