V zgradbi, ki naj bi bila stara okoli 100 let, je po podatkih tamkajšnjih oblasti živelo najmanj 15 družin. Reševalci so imeli zaradi ozkih ulic velike težave pri dostopu do kraja nesreče z opremo in vozili. Domačini so naredili človeško verigo in ročno odstranjujejo ruševine, poročajo tamkajšnji mediji.

Med sedmimi mrtvimi sta dve ženski in 15-letnik. Več poškodovanih so prepeljali v bolnišnice, a so nekateri podlegli poškodbam. Med rešenimi sta tudi dva dojenčka.

Lokalni prebivalci so policiji sporočili, da je v ruševinah ujetih med 40 in 50 ljudi, a policija ocenjuje, da pod ruševinami ni ujetih več kot 12 ljudi.

Zaenkrat so odstranili okoli 60 odstotkov ruševin, reševalno akcijo pa bodo nadaljevali čez noč, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Soseska, v kateri so številne stare, slabo vzdrževane zgradbe, je bila med močnimi padavinami v minulih tednih poplavljena. Po poročanju tamkajšnjih medijev bi voda lahko razrahljala temelje zgradbe, ki se je porušila.

V Indiji so med monsunskim obdobjem zrušenja zgradb in zidov pogosta. V nedeljo je v mestu Solan na severu države pod ruševinami zgradbe, ki se je podrla med močnim dežjem, umrlo 14 ljudi.

Monsunsko deževje, ki je sprožilo obsežne poplave in zemeljske plazove, je v Indiji, Nepalu, Pakistanu in Bangladešu prizadelo več milijonov ljudi in terjalo najmanj 180 življenj.