Po dveh dirkah za DP je bil v skupnem seštevku na prvem mestu Matej Žagar (AMTK Ljubljana) s 34 točkami, možnosti za naslov prvaka pa sta imela še Matic Ivačič (AMD Krško, 32) in Nick Škorja (AMTK Ljubljana, 27). A Škorja v Petišovcih sploh ni nastopil, kajti minuli konec tedna je padel na dirki EP na Madžarskem, pri tem pa si je poškodoval roko. V petek, dan pred dirko v Petišovcih, je bil operiran, rehabilitacija pa naj bi trajala okoli šest tednov.

Na sobotni dirki je nastopilo šest Slovencev in deset tujcev, Žagar pa je bil glavni favorit preizkušnje na ovalu v prekmurski ravnici. V prvi, peti in deveti vožnji je trikrat zmagal, nato pa ga je v trinajsti presenetil glavni zasledovalec v lovu na prvo mesto Ivačič. Ta je imel po dvajsetih vožnjah maksimalnih petnajstih točk, Žagar eno manj. Poleg njiju sta se v finalno vožnjo uvrstila še Denis Štojs in Danec Matias Nielsen. V njej je Ivačič še drugič v istem večeru ugnal Žagarja, tretji je bil Nielsen, četrti pa Štojs. To je pomenilo, da sta se Ivačič in Žagar izenačila po točkah v skupnem seštevku za DP in o naslovu letošnjega prvaka je torej odločala dodatna, superfinalna vožnja med njima.

Po dveh zmagah v dveh neposrednih dvobojih v Petišovcih je moral 25-letni Ivačič na odločilni preizkušnji priznati premoč kar enajst let starejšemu Žagarju, ki je osvojil že 18. naslov slovenskega prvaka v karieri. Drugo mesto v skupnem seštevku za DP je pripadlo Ivačiču z vzdevkom Sremiška puščica, tretje pa Denisu Štojsu, ki je izkoristil odsotnost Nicka Škorje, ta pa je vseeno postal prvak v mladinski konkurenci.

»Zadovoljen sem, da sem osvojil že osemnajsto zvezdico, prav tako pa tudi, da je prav Matic, ki je dejansko moj varovanec, saj mu pomagam pri motorjih in opremi in z nasveti glede dirkanja, v tej sezoni zelo napredoval. Tako veliko, da sem se moral pošteno potruditi za ubranitev naslova proti njemu,« je dejal Matej Žagar. Zadovoljen je bil tudi Matic Ivačič: »Letošnja sezona je moj pravi preboj, kar dokazuje tudi ta dirka. Srečen sem, da sem na tak način osvojil svojo prvo zmago na državnem prvenstvu in to proti Mateju, svojemu vzorniku. Za veliki met, naslov prvaka, bom potreboval še nekaj časa, čeprav je bila priložnost za to zelo blizu.«