Žagar, ki je pred 14 dnevi dobil tudi prvo dirko sezone DP v Krškem, je na koncu v finalu slavil zanesljivo, čeprav je pred tem v 13. vožnji moral priznati premoč Ivačiču. »Na dirki pač vsak želi zmagati. Tudi jaz, iz leta v leto pa je treba dobro dirkati. V 13. vožnji je bilo startno mesto neugodno, tako da sem se skorajda že sprijaznil s tem. V finalu pa sem lahko pokazal svojo pravo hitrost, ko je bila tudi steza bolj konkurenčna,« je dejal Matej Žagar. Nick Škorja, ki je bil drugi v Krškem, je bil tokrat na najnižji stopnički, v finalu pa ga je prehitel Ivačič. Ta je odpeljal zelo dobro dirko, v 13. vožnji, ko so se pomerili do takrat še neporaženi slovenski vozniki, tudi poznejši finalisti, pa je v ostrem boju zmagal. Žagar se je takrat tik pred koncem prebil na drugo mesto, Škorja je bil tretji.

»Imel sem nekaj težav z motorjem, a to sva z Matejem uredila. Žal je zmanjkala pika na i ali košček sreče. S starti sem zadovoljen, upam, da bom to, kar sem tokrat pokazal, prenesel še na druge dirke,« je bil zadovoljen Matic Ivačič, ki ima zgoščen urnik nastopov na dirkah na Poljskem, upa pa, da bo dobil tudi priložnost na dirki za SP v Krškem. Ivačič in Žagar sta si kot najboljša po rednem delu neposredno privozila finale, v dodatni vožnji za dirkače od tretjega do šestega mesta pa sta se v finale prebila še Škorja in Italijan Niclas Vicentin. Denis Štojs je imel smolo, saj mu je, potem ko je bil drugi, v zadnjem krogu odpovedal motor. V koledarju DP je ostala le še ena dirka. Ta bo šele 13. julija v Petišovcih pri Lendavi.

Končni vrstni red: 1. Žagar (AMTK Ljubljana), 2. Ivačič (AMD Krško), 3. Škorja (AMTK Ljubljana), 4. Vicentin (Ita), 5. Valkovič (Slk), 6. Štojs (ST Lendava)...