Kot so danes sporočili z Mestne občine Ljubljana, bodo zaradi rekonstrukcije Trubarjeve ulice danes od 18. ure do predvidoma nedelje za ves promet zaprto križišče Resljeve ceste in Trubarjeve ulice.

Celovita prenova Trubarjeve ulice, ki poleg nove podobe vključuje tudi obnovo in gradnjo kanalizacije, vodovoda, plinovoda, vročevoda, optične infrastrukture ter javne razsvetljave, je stekla konec februarja in bo trajala predvidoma eno leto. V okviru prenove bodo prenovili tudi priključne ulice: Obrežno stezo, ulico Za čreslom ter Prečno, Kastelčevo, Znamenjsko, Usnjarsko ter Vidovdansko ulico.

V soboto in nedeljo bo zaradi del za ves promet zaprto tudi krožišče Bratislavske, Leskoškove in Argentinske ulice. Obvoz bo po Šmartinski, Kajuhovi, Letališki in Leskoškovi cesti. Mestni avtobusi na liniji 7L bodo vozili po spremenjeni trasi.

Tudi v ponedeljek zaprtih več cestnih odsekov

Zaradi rekonstrukcije Poljanske ceste pa bodo v ponedeljek zaprli križišče Poljanske ceste, Rozmanove ulice in Poljanskega nasipa. Križišče bo zaprto do predvidoma konca avgusta, v tem času bodo mestni avtobusi na linijah 5 in 13 vozili po spremenjeni trasi.

V smeri Most bodo mestni avtobusi vozili po trasi Ilirska ulica-Njegoševa ulica-Roška cesta (Fabianijev most)-Poljanska cesta, v smeri proti centru pa po trasi Poljanska cesta-Roška cesta (Fabianijev most)-Trubarjeva cesta (Hrvatski trg)-Rozmanova ulica-Ilirska ulica.

Ljubljanska občina se je v prenovo Poljanske ceste, od Kopitarjeve do Ambroževega trga, podala konec marca, projekt je vreden 3,85 milijona evrov. Celovita prenova Poljanske ceste poleg prenove kolesarskih površin, pešpoti in cestišča vključuje tudi obnovo plinovodnega in vročevodnega omrežja ter obnovo vodovodnega in kanalizacijskega omrežja.