Nizozemec je v sprintu izkoristil smolo klubskega kolega in prvega sprinterja Jumbo-Visme Nizozemca Dylana Groenewegna, ki je padel v zaključku etape. Med tistimi, ki so obležali na tleh, je bil tudi eden od dveh Slovencev Matej Mohorič (Bahrain-Merida).

Letošnja francoska pentlja se je začela v Bruslju, s čimer so spomnili na 50 let od prve zmage legendarnega "Kanibala" Eddyja Merckxa ter od starta francoske pentlje v glavnem mestu Belgije.

Prvi trije ubežniki so bili v slabem položaju, saj je imela glavnina njihovo prednost ves čas pod nadzorom. Na prvem vmesnem sprintu letošnje dirke so se za 20 točk v boju za zeleno majico udarili najhitrejši kolesarji, zmagal je Sagan.

Tudi poskus bega Italijana Stephana Rossetta ni bil pretirano nevaren, vsi ključni trenutku pa so se zgodili v zadnjih 20 kilometrih. Najprej se je na tleh znašel eden glavnih favoritov za končno zmago Danec Jakob Fuglsang. Ob njem se je na tleh znašel še prvi sprinter Bahrain-Meride Italijan Sonny Colbrelli. Slednji jo je odnesel z odrgninami na boku, prvoomenjeni pa je utrpel odrgnine na rami ter komolcu in počeno arkado.

Oba sta s pomočjo klubskih kolegov ujela priključek. Ko je bila glavnina že v središču Bruslja in iskala najboljše položaje za sprint, je prišlo do drugega grdega padca. Tokrat sta se na tleh znašla Groenewegen in Mohorič. Močno je ob tla udaril Slovenec, ki je z glavo treščil ob asfalt in na njem obležal.

Preostanek vodilne skupine se je udaril za zmago. Zdelo se je, da jo ima Sagan že "v žepu", a mu jo je tik pred ciljno črto odnesel Teunissen. »Težko verjamem. Mesece in mesece smo garali za Dylana, da zmaga in osvoji rumeno majico. Vse je šlo po zlu, ko je padel. Bil sem spredaj, bil sem svež, poskusil sem. V zadnjih metrih so vsi umirali, tudi Sagan. Ujel sem ga in prehitel na črti. Neverjetno,« je bil presrečen Nizozemec.