Prva nosilka, 23-letna Bartyjeva, je proti domačinki Harriet Dart (6:1, 6:1) zabeležila petnajsto zmago v nizu in je tako prva Avstralka v drugem tednu Wimbledona po letu 2010. V osmini finala jo čaka Američanka Alison Riske.

»Noro. To je nekaj povsem novega zame. Prvič med zadnjimi šestnajstimi,« je dejala Ashleigh Barty, ki želi postati prva zmagovalka Wimbledona iz Avstralije po Evonne Gollagong Cawley leta 1980.

Med šestnajstimi najboljšimi je bila že mnogokrat 37-letna Serena Williams, ki se poteguje za 24. naslov na grand slamih, s katerim bi se izenačila z rekorderko Margaret Court. Američanka je v četrtem krogu v 72 minutah premagala Nemko Julio Görges (6:3, 6:4), v ponedeljek - v nedeljo je v Wimbledonu prost dan - pa se bo pomerila s Španko Carlo Suarez Navarro.

Nadal letos odličen tudi na travi

Štiri leta mlajši Rafael Nadal se je 45. v karieri prebil v drugi teden turnirjev za grand slam. Dvanajstkratni zmagovalec Roland Garrosa se v Wimbledonu poteguje za devetnajsti naslov na največjih turnirjih, tretjega na "sveti travi". S 6:2, 6:3 in 6:2 je bil boljši od Francoza Jo-Wilfrieda Tsongaja.

Nadal je zabeležil 51. zmago v Wimbledonu, s katero se je izenačil z legendarnim Bjornom Borgom na osmem mestu po številu uspehov v All England Clubu.

Osem naslovov v Wimbledonu že ima Roger Federer, ki je v četrtem krogu ugnal Francoza Lucasa Pouilleja s 7:5, 6:2 in 7:6. V naslednjem krogu ga čaka Italijan Matteo Berrettini.

Polovičen slovenski uspeh v Wimbledonu

Slovenske barve sta danes na teniškem turnirju v Wimbledonu zastopali Andreja Klepač in Tamara Zidanšek. Bili sta polovično uspešni; Klepačeva je, kot rečeno, preskočila prvo oviro med mešanimi pari, Zidanškova pa je obstala v drugem krogu dvojic.

Andreja Klepač je v navezi s Francozom Edouardom Roger-Vaselinom (11. nosilca) s 6:4, 6:4 premagala britansko-ameriško navezo Luke Bambridge/Asia Muhammad, Tamara Zidanšek in Švedinja Rebecca Peterson pa nista bili kos Belorusinji Viktoriji Azarenki in Avstralki Ashleigh Barty, ki sta slavili s 6:2 in 6:3.

Poleg omenjenih zmag sta danes v Wimbledonu odmevala še dva dogodka. Dvoboj med Mihajilom Kukuškinom in Jan-Lennardom Struffom je bil prekinjen za daljši čas, saj se gledalec zgrudil na tribuni. Reševalci so ga mu nudili prvo pomoč in ga oživljali, do prihoda reševalnega vozila pa so morali vsi zapustiti igrišče številka 12. V okvirju pa si lahko preberete o izpadu Italijana Fabia Fogninija.