Mahnič je v četrtek po seji komisije, na kateri so zaslišali razrešenega poveljnika poveljstva sil Miho Škerbinca, dejal, da njegovo pričanje in tudi dokumentacija, ki jo je Knovsu posredoval Škerbinc, ministra za obrambo postavljata na laž. Mahnič je ob tem povzel Škerbinčevo pričanje, v katerem je slednji zatrdil, da je skušal načelnico Generalštaba Slovenske vojske (SV) Alenko Ermenc zaščititi pred razširjanjem govoric o njenem zdravstvenem stanju.

Erjavec pa je na današnji novinarski konferenci, sicer namenjeni predstavitvi ključnih nalog ministrstva v tem mandatu, dejal, da imajo oni drugačne informacije in da ne drži, da bi Škerbinc načelnico ščitil. Nasploh pa komentiranje zdravstvenega stanja nadrejenih ali podrejenih po ministrovih besedah pomeni kršitev pravil vojaške službe.

Škerbinc je po Erjavčevem prepričanju svojo razrešitev spolitiziral. Razrešitev je bila povsem zakonita, saj jo dopušča zakon o obrambi, je poudaril Erjavec. V zvezi z očitki o zlorabi obveščevalno-varnostne službe (OVS) ministrstva za obrambo pa je povedal, da je ta v primeru zaslišanja Škerbinca in drugih pripadnikov SV zgolj izvajala svoje varnostne naloge.

Glede nočnega streljanja na Počku pa je povedal, da zanj poveljnik poveljstva ni imel odobritve. Kot je pojasnil, vladni načrt vaj v obrambnem sistemu sploh ni predvideval streljanja s težkimi, 120-milimetrskimi kalibri, niti podnevi, kaj šele ponoči.