Steven Kruijswijk, Dylan Groenewegen, Mike Teunissen, Amund Jansen, Tony Martin, George Bennett, Wout van Aert in Laurens De Plus bodo od 6. julija dalje zastopali barve nizozemske ekipe Jumbo-Visma na tritedenski dirki Po Franciji. V njej ni najboljšega slovenskega kolesarja Primoža Rogliča. Nizozemska ekipa je po dnevih ugibanja o možnosti, da bi se 29-letni Zasavec po dosežkih na dirki po Italiji, kjer je osvojil tretje mesto v skupni razvrstitvi, vendarle odločil za nastop na Touru, potrdila, kar je bilo v osnovnih načrtih ob začetku sezone - da bo Roglič drugo tritedensko dirko preskočil.

Kljub temu pri nizozemski ekipi pravijo, da v Francijo odhajajo z visokimi ambicijami. »Zmagovalec lanske kraljevske etape Toura in tretji v skupni razvrstitvi letošnjega Gira Primož Roglič bo preskočil letošnjo Dirko po Franciji,« so na svoji spletni strani zapisali Nizozemci.

Ugibanja o morebitni udeležbi Rogliča kot pomočnika s prostimi rokami za etapne zmage na Touru so se v medijih sicer pojavile po koncu dirke po Italiji. Takrat vodstvo moštva ni želelo dokončno izključiti možnosti, da bi se Slovenec vendarle pojavil na startu dirke, na kateri je lani osvojil skupno četrto mesto.