Potem ko je pred 13 dnevi dobil preizkušnjo za VN Francije in še tretjič v sezoni stopil na najvišjo stopničko zmagovalnega odra, je Tim Gajser v skupnem seštevku tekmovanja MXGP zaostanek za vodilnim Antoniem Cairolijem zmanjšal na deset točk. V Orljonoku v Rusiji se Makolčanu ponuja nova priložnost, da še bolj ogrozi vodstvo Italijana, ki mu po dominantnem uvodu v sezono očitno pojenja sapa.

Čeprav bo na prizorišču ob Črnem morju v nedeljo nastopil šele drugič – lani je bil peti, predlani na prvi dirki za svetovni pokal na tem prizorišču pa zaradi poškodbe rame ni nastopil – Gajser zatrjuje, da mu proga ustreza. »Zelo mi je všeč. Je trda, kompaktna in dovoljuje dolge skoke. Trasa me spominja na tisto v Matterley Basinu, ki je prav tako zelo hitra. Po dirki v Franciji sem imel prost teden, ki sem ga izkoristil za trening in nastop v slovenskem prvenstvu, tako da sem ostal v tekmovalnem ritmu. Veselim se dirke v Rusiji,« je optimističen Tim Gajser.

Dvaindvajsetletnik, ki bo po slavju na Portugalskem in v Saint-Jean-d'Angelyju lovil tretjo zmago v nizu in 14. v karieri, tokrat resnega izzivalca ne bo imel le v Cairoliju. V dirkaško karavano se namreč vrača Jeffrey Herlings. Aktualni svetovni prvak iz Nizozemske je okreval po hudi poškodbi, ki jo je staknil pred začetkom sezone, prejšnji teden pa nastopil na domačem in tudi avstrijskem državnem prvenstvu in se obakrat prebil med najboljše tri. »Na motorju sem šele dobre tri tedne, za zdaj vse poteka po načrtih. V Rusijo odhajam z drugačno miselnostjo. Dirka bo pomembna, saj želim do konca sezone ujeti tekmovalni ritem. Ne želim napovedovati rezultata, želim se le odrezati po najboljših močeh. Bom pa zadovoljen z dosežkom med petim in desetim mestom. Želim ostati na realnih tleh,« pravi 24-letni Jeffrey Herlings.

Prva vožnja razreda MXGP se bo v nedeljo začela ob 13. uri po slovenskem času, druga pa tri ure pozneje.