Šesta tekma bo v noči na ponedeljek po slovenskem času v St. Louisu, kjer se lahko hokejisti Blues osvojitve naslova prvaka veselijo pred svojimi navijači, Bruins pa bodo skušali z zmago serijo pripeljati nazaj v Boston. Igralci Bruins so dvakrat že povedli, z 1:0 in 2:1, po dveh zaporednih zmagah pa so sedaj bližje lovoriki hokejisti St. Louisa.

Goste je v vodstvo popeljal Ryan O'Reilly (21. minuta), ki je nato kot podajalec sodeloval tudi pri drugi uspešni akciji gostujoče ekipe, ki jo je zaključil David Perron (51.). Vratar Jordan Binnington je ubranil 38 strelov domačih, premagal ga je le Jake DeBrusk (54.). Binnington je postal najuspešnejši novinec v zgodovini končnic v eni sezoni, saj je zabeležil že 15. zmago.

O njegovem pomenu za ekipo govori tudi podatek, da je zgolj v prvi tretjini ubranil 17 strelov, na drugi strani je vratar domačih Tuukka Rask na vsej tekmi zbral 19 obramb. Kljub temu, da so igralci Blues manj streljali in bili v podrejenem položaju, pa so prišli do prednosti zmage v seriji. Ta je ponovitev tiste iz leta 1970, ko so Blues v svojem doslej zadnjem in tedaj tretjem zaporednem finalnem nastopu v NHL prav tako udarili z Bruins, a ostali brez Stanleyjevega pokala po porazu z 0:4 v zmagah.