Skaardal, nekdanji smukač, ki z družino živi v Avstriji, bo sicer ostal vpet v delo smučarske federacije kot strokovni pomočnik oziroma svetovalec za tehnična vprašanja, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Koordinacijo za ženske tekme svetovnega pokala v alpskem smučanju bo prevzel 50-letni Slovenec Gerdol iz Trbiža, ki je bil 24 let vpet v delovanje Promoturja, ki upravlja žičnico na Svete Višarje.

Gerdol bo skrbel za svetovni pokal alpskih smučark v celoti. Na koledarju svetovnega pokala je tudi vsakoletno tekmovanje žensk v veleslalomu in slalomu za Zlato lisico v Mariboru. Moški del karavane svetovnega pokala pa se vsako leto ustavi na tekmah v veleslalomu in slalomu za Pokal Vitranc v Kranjski Gori.

»Gerdol je zamejski Slovenec, je zelo dober prijatelj Slovenije, Kranjske Gore, skupaj z družino je član Alpskega-smučarskega kluba Kranjska Gora. Z njim smo že zelo uspešno sodelovali pri pripravi finala evropskega pokala,« je za STA imenovanje Gerdola pospremil generalni sekretar organizacijskega odbora tekmovanja za Pokal Vitranc Srečko Medven.

Člani predsedstva Fise so v Cavtatu določili tudi naslednika Avstrijca Walterja Hoferja, ki se bo prihodnjega marca 2020 v Planici poslovil z mesta direktorja svetovnega pokala v smučarskih skokih. V sezoni 2020/21 bo Hoferja na mestu direktorja svetovnega pokala v smučarskih skokih nasledil Italijan Sandro Pertile.

Hofer, ki se bo upokojil, se je odločil, da se bo po 28 letih umaknil kot direktor tekmovanja pri Mednarodni smučarski zvezi prav po koncu svetovnega prvenstva v poletih, ki ga bo Slovenija v dolini pod Poncami gostila od 20. do 22. marca.

Nova sezona svetovnega pokala 2019/20 v smučarskih skokih, 41. po vrsti, se bo začela v soboto 23. novembra v Wisli z ekipno tekmo pod žarometi.