Obama je znan kot velik ljubitelj lige NBA in soliden košarkar, ki tudi pri 57 letih rad prime žogo v roke in vrže na koš. Drugo tekmo finala med Toronto Raptors in Golden State Warriors si je ogledal z družbi predsednika domačega kluba Masaija Ujirija in komisarja lige Adama Silverja.

Videl je napeto tekmo, ki jo je odločil delni izid 18:0 na začetku drugega polčasa. Z njim so Warriors, ki v petem zaporednem finalu naskakujejo tretji naslov, prišli do trinajstih točk naskoka in ga zadržali vse do konca.

Toronto se je v zadnji minuti približal na dve točki zaostanka, a je Andre Iguodala pet sekund pred iztekom časa iz povsem neoviranega položaja zadel trojko, ki je pomenila izenačenje serije na 1:1.

Prvi zvezdnik Warriors Stephen Curry ob izostanku Kevina Duranta, ki naj bi bil po poškodbi vendarle pripravljen za tretjo tekmo, je po tekmi prilil olje na ogenj že sicer razgretim privržencem Toronta. »Malce podcenjujoče je, da so Iguodalo pustili povsem samega. V preteklosti je zadel že veliko odločilnih metov,« je dejal Curry.

Domači rezervist Fred VanVleet se mu seveda ni opravičil, temveč je pojasnil, da se je ekipa tako odločila, saj je Iguodala do tedaj metal 1:14. »Bolje njega pustiti samega kot rasnega strelca, kot je Curry.«

Med najbolj vročekrvne navijače Toronta sodi glasbenik Drake, ki je rojen prav v Torontu in ki je že vrsto let ambasador Raptors po celem svetu. Že na prvi tekmi se je s prve vrste sedežev tik ob igrišču verbalno loteval zvezdnikov Golden Statea, tokrat pa mu ti niso ostali dolžni. Po koncu tekme sta ga Kevin Durant in Klay Thompson, ki je tekmo predčasno zapustil zaradi poškodbe, počakala pred slačilnico in mu namenila nekaj sočnih.

Serija se bo nadaljevala v dvorani Oracle v Oaklandu v Kaliforniji; najprej v noči iz četrtka na petek in nato iz sobote na nedeljo.