Tako honor 20 kot honor 20 pro sta prednjo kamero zopet spravila v majhno luknjo v zgornjem levem kotu zaslona. Rešitev smo preizkusili že pri view 20, kjer nam je bila zelo všeč. Z izjemo potopne kamere na oneplus 7 pro gre za najboljšo rešitev doslej. Naprava ima sicer poleg zaslona stekleno tudi zadnjo stran, ohišje oziroma obroba pa je iz aluminija.

Obe predstavljeni Honorjevi napravi poganja trenutno najmočnejši Huaweijev procesor za mobilnike kirin 980. To napoveduje, da bo funkcionalnost mobilnika pri samem vrhu, prve razlike med honor 20 in 20 pro pa se pojavijo na ravni delovnega spomina in prostora za shranjevanje. Honor 20 premore 128 gigabajtov (GB) diska in 6 GB rama, medtem ko ima 20 pro 256 GB diska in 8 GB rama.

Štiri hrbtne kamere

Telefona se razlikujeta tudi po kamerah. Oba imata po štiri kamere. Honor 20 pro ima 48-megapikselsko (MP) glavno kamero, 16-MP ultraširokokotno kamero, 8-MP telefoto kamero s trikratno optično povečavo in 2-MP makrokamero. Honor 20 ima medtem nekoliko drugačno 48-MP glavno kamero, 16-MP ultraširokokotno kamero, 2-MP senzor za globino in 2-MP makrokamero. Prednja kamera na obeh telefonih je 38 MP. Sodeč po številkah bi naprava znala biti zabavna, ker je kvaliteta fotografije močno odvisna tudi od obdelave, pa se bo kakovost zares pokazala šele med preizkusom.

Ker bo za honor pro 20 treba odšteti okoli 599 evrov, za honor 20 pa 499, je proizvajalec nekje tudi varčeval. Tako naprava nima potrdila o vodoodpornosti, hkrati pa je namesto OLED-zaslona na obeh telefonih LCD-zaslon. V diagonalo sicer meri 15,9 centimetra (6,26 palca) in ima ločljivost 1080 krat 2340, s 412 pikami na palec (ppi).

Kar bi morala biti slavnostna predstavitev novih Honorjevih paradnih konjev, je minilo v senci Trumpove prepovedi poslovanja ameriških podjetij s Huaweijem. Ta je Honorjevo materinsko podjetje. V luči negotovosti za zdaj tudi ni jasno, kdaj bosta v Londonu predstavljena mobilnika zares prišla v prodajo.