Petkovo streljanje, do katerega je prišlo okoli 14. ure popoldan, je dodobra prestrašilo krajane Zidanega Mosta, znanega predvsem kot veliko železniško križišče. A domačini tam so že dolgo zaskrbljeni zaradi vse slabše varnosti. V kraju pogosto prihaja do vlomov, petkovo streljanje pa je bila kaplja čez rob. Občina Laško je lastnica več stanovanj, ki jih oddaja v najem ljudem iz tako imenovanega socialnega dna. Da nekateri v njih bivajo tudi nezakonito, se je izkazalo tudi tokrat, saj je 22-letni moški, ki naj bi po podatkih celjske Policijske uprave streljal na 32-letnega najemnika stanovanja, pri njem bival neprijavljen. Nič čudnega, da zato strelca nihče od domačinov ne pozna, so ga pa seveda videvali.

Tiskovna predstavnica Policijske uprave Celje Milena Trbulin je v petek popoldan najprej sporočila, da policisti okoliščine streljanja še preiskujejo in da obravnavajo sum storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti. Pozneje je sporočilo dopolnila z informacijo, da so policisti v poznih popoldanskih urah odvzeli prostost 22-letnemu moškemu, ki je res neprijavljen bival pri najemniku stanovanja, kjer je tudi prišlo do streljanja. A preiskava še vedno ni končana in se nadaljuje, zato bo kaj več znanega v prihodnjih dneh.

Obračun zaradi drog?

Zagotovo pa je do obračuna prišlo med starimi znanci policije, večinoma odvisniki od prepovedanih drog, nekateri so v preteklosti tudi že prestajali zaporno kazen. Na srečo 32-letni moški ni utrpel hujših poškodb, saj ga je strelec zadel v mečno mišico na nogi, s čimer ga je le lažje poškodoval. Ker je vendarle močno krvavel, je moški pomoč najprej poiskal v bližnji gostilni, kasneje so ga reševalci odpeljali na zdravljenje v celjsko bolnišnico, od koder pa je bil po neuradnih podatkih že odpuščen. Bolj zaskrbljujoče je, da naj bi strelec, če gre verjeti poškodovanemu, najprej nanj streljal že z okna, ko je bil ta torej še zunaj. Ker se tik ob hiši nahaja ena najbolj prometnih glavnih cest, po kateri dnevno pelje nekaj tisoč osebnih vozil in tudi precej tovornih, pa je mnoge prešinilo, da bi lahko naboj, če je strelec nanj res streljal že z okna, zadel tudi koga od nič hudega slutečih mimoidočih ali mimovozečih. Tudi zato so policisti strelca najverjetneje osumili storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.