Pogačar si je rumeno majico vodilnega prikolesaril z zmago v predzadnji kraljevski šesti etapi. Tam je na vzponu na Mt. Baldy v napetem obračunu ugnal Kolumbijca Sergio Higuita, ki je zasedel tudi drugo mesto na koncu dirke.

V zadnji etapi prednosti nato ni več zapravil, v cilj je prišel z vsemi favoriti, in postal najmlajši zmagovalec največje kolesarske dirke v ZDA.

Edini resen napad na Pogačarja je v zadnji etapi z dvema vzponoma uprizoril Nemec Maximilian Schachmann, ki se je priključil skupini 14 ubežnikov, a je glavnina 10 kilometrov pred ciljem vnovič ujela vodilne. Napadel je tudi tretjeuvrščeni Danec Kasper Asgreen, pridobil nekaj bonifikacijskih sekund, a Pogačarja ni ogrozil resno.

Še lani član ljubljanskega Roga je februarja letos zmagal tudi na dirki po Algarveju, ki sicer nosi oznako ekstra kategorije, a na njej številni zvezdniki pilijo formo za pomembnejše spomladanske dirke. Z zmago v Kaliforniji je Pogačar delno že izpolnil cilje v sezoni: »Zame je bila prav ta dirka vrhunec. Bil sem dobro pripravljen in dosegel sem vse cilje, nad skupno zmago pa sem malo presenečen tudi sam. Zdaj se že veselim nadaljevanja.«

O dnevu, kjer je pazil predvsem na Higuito, pa je dodal: »Zelo sem vesel prve zmage na etapni pro dirki. Bilo je težko. Morali smo paziti na Asgreena, ki je na klancu res trdo napadel in se priključil ubežnikom, zato so mi morali pomagati vsi sotekmovalci v ekipi. Pomagalo je tudi, da smo imeli med ubežniki svojega kolesarja. Seveda sem vedel, da bomo šli z ekipo na polno za ubežniki.«

Zadnjo 141 km dolgo etapo od Santa Clarite do Pasadene je sicer dobil Nizozemec Cees Bol, ki je v skupinskem sprintu premagal nekdanjega svetovnega prvaka Slovaka Petra Sagana. Pogačar je bil 20., Simon Špilak (Katjuša) 27. Slednji je bil skupno šesti.