Le nekaj dni po šokantnem odkritju s puščicami prebodenih treh trupel v hotelski sobi blizu nemškega Passaua v javnost prihajajo nenavadne podrobnosti primera. Zgodba se vrti okoli 53-letnega Torstena W., ki je bil po poročanju nemških medijev vodja nekakšnega srednjeveškega kulta. Štiri ženske – dve sta umrli z njim v hotelski sobi, trupli drugih dveh so v ponedeljek našli v stanovanju 650 kilometrov stran – naj bi kot strog vodja sekte nadzoroval s fizično silo, tuja mu ni bila niti psihološka manipulacija. »Zdi se, da je bil v zvezi z več ženskami, ki jim je vladal kot gospodar,« so razmerja med žrtvami na osnovi prič opisali v časniku Bild. Povezave spolne narave med peterico je potrdila tudi policija. »Moški je bil guru te skupine in je imel spolne odnose z vsemi vpletenimi,« so sporočili.

Prepleteni roki in dve oporoki

Preiskava smrti peterice se nadaljuje. Motiv še vedno naj ne bi bil znan, je pa v javnost pricurljajo nekaj informacij sodne obdukcije. Trupli W. in njegove 33-letne partnerice Kerstin E. sta ležali na postelji. Roki sta imela prepleteni. Več puščic je štrlelo iz njunih glav in prsi, v bližini sta ležali oporoki. Truplo 30-letne Farine C. je osebje našlo ob vznožju postelje, umrla je od enega strela s puščico v vrat. Policija se je primera lotila kot »dogovorjenega« uboja in samomora, kar pomeni, da je Farina po dogovoru najprej ubila dvojico na postelji, nato sodila še sebi. V ponedeljek, dan ali dva po najdbi trupel v hotelu, je policija v njenem stanovanju 650 kilometrov proč odkrila trupli še dveh žensk. 35-letna osnovnošolska učiteljica Gertrud C. je bila njena partnerka, druga pa 19-let stara punca. Vzroka smrti zaenkrat še ne poznajo, so pa potrdili, da sta bili mrtvi že nekaj dni ter da v stanovanju niso našli nobenega samostrela ali puščic. V hotelski sobi so sicer odkrili tri.

19-letnica padla pod njegov urok

Bizaren primer je h govorjenju z mediji spodbudil prijatelje, sosede in znance peterice. 53-letnik je imel v domačem kraju trgovino s srednjeveškim orodjem, orožjem in drugimi malenkostmi, nudil je še delavnice mečevanja. Največ zgražanja je vzbudila ženska lutka v izložbi. Bila je zvezana in v verigah ter namazana s krvi podobno barvo. Njegov nekdanji stanodajalec je za časopis Bild povedal, da je moškega večkrat slišal glasno kričati na lezbični par, ki je živel z njim, ženski pa da sta naokoli hodili s sklonjenima glavama in se obnašali kot njegovi sužnji. Ko je moški enkrat postal nasilen do njega in ga je udaril, je vse tri vrgel na cesto.

Televizija RTL pe je govorila s parom, katerega hči bi lahko bila ena od žrtev v stanovanju v Wittingenu. 19-letna Carina U. je po pripovedovanju staršev že pred leti padla »pod urok« W-ja in z njima prekinila vse stike. Pred tem izredno veselo dekle je kmalu postalo odmaknjeno in depresivno, si pobarvalo lase na črno in se odselilo iz domače hiše. Oče še danes ne more razumeti, kako lahko nekdo zgolj v nekaj tednih prevzame nadzor nad življenjem nekoga drugega.