Osebje hotela pri Passauu je v nedeljo v sobi našlo trupla treh oseb, ustreljenih s samostrelom. Policija je potrdila, da gre za nemške državljane, 53-letnega moškega ter dve ženski, stari 30 in 33 let. Poleg trupel so našli tri samostrele. Skrivnostna zgodba se je dodatno zapletla v ponedeljek, ko je policija med preiskavo njihove smrti v stanovanju ene od pokojnih v mestu Wittingen blizu Hannovra, 650 kilometrov severneje od kraja prvih treh smrti, našla še dve ženski trupli. Ali sta tudi ti dve ženski umrli pod puščicami samostrela, policija ni pojasnila.

Novica o najdbi treh trupel in samostrelov je pretresla prebivalce Passaua, slikovitega bavarskega mesteca na jugozahodu Nemčije, tik ob meji z Avstrijo. Po navedbah lokalnih medijev sta trupli 53-letnika in 33-letnice ležali v postelji, dvojica se je držala za roke. Javni tožilec Walter Feiler je na tiskovni konferenci povedal, da je bil moški dvakrat ustreljen v glavo in trikrat v prsi, ženski ob njej pa sta puščici štrleli iz glave in prsi. Truplo 30-letnice je ležalo ob postelji, ustreljena je bila enkrat v predel med vrat in brado.

»Čudna druščina«

»Ni bilo videti znamenj nasilja, prav tako ne dokazov, da bi bil v uboje vpleten kdo drug,« je pojasnil vodja lokalne policije Stefan Gaisbauer. Uradni vzrok smrti bo pokazala sodna obdukcija. Po navedbah hotelskega osebja je trojica v hotel vsak iz druge smeri Nemčije prispela v petek, sobo brez zajtrka pa najela za tri dni. V hotel so se prijavili brez prtljage, naknadno pa iz avtomobila prinesli torbe s samostreli. »Bili so čudna druščina,« je za časnik Bild trojico opisal eden od gostov, a zgodbe ni podkrepil s kaj veliko podrobnostmi. Moški z brado je nosil svečano obleko, ženski sta bili v črnem. Policija je pred hotelom zaplenila bel tovornjak, na katerem naj bi bila nalepka lovskega društva.

Še manj informacij je znanih o okoliščinah smrti in truplih, odkritih v ponedeljek. Ve se, da je stanovanje najemala 30-letna smrtna žrtev iz Passaua, podobno kot tam pa tudi tukaj ni bilo znamenj boja ali nasilja. »Povezave med peterico še preiskujemo,« so bili policisti skopi v izjavi za javnost. Po neuradnih podatkih nemškega dnevnika Merkur je ena od žrtev sestra 30-letnice. Od kdaj sta ležali v stanovanju, se ne ve. »Eden od sosedov je slišal za primer v Passau. Policiji je sporočil, da je poštni nabiralnik poln in da iz stanovanja čudno smrdi,« je tožilec Feiler pojasnil šokantno najdbo. Sosed je še komentiral, da je bila 30-letna najemnica »malce nenavadna, vedno oblečena v črno, na neki način gotsko«.