Športno politiko hokejske Olimpije bo še naprej vodil eden najprepoznavnejših tivolskih obrazov Tomaž Vnuk. Pred tednom dni je upravnemu odboru kluba podal odstopno izjavo, danes pa je podpisal novo enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja. Vnuk bo tako še naprej opravljal enake obveznosti kot v minuli sezoni, v kateri je ljubljanski kolektiv osvojil trojno krono.

Čeprav vodstvo kluba zanika, da je šlo za zrežirano predstavo za javnost, vse kaže, da je bil odstop Vnuka pravzaprav le medijski spin. Takoj po napovedanem odstopu športnega direktorja so namreč zakrožile informacije, da nekdanji izvrstni hokejist sploh ne bo zapustil kluba, v katerem ostaja tudi član upravnega odbora. Vnuk naj bi z napovedanim odstopom skušal vršiti pritisk na mestno občino, ki je Olimpiji za novo zimo zmanjšala denarna sredstva, a se mu poteza ni obrestovala. Vnuk menda ni zadovoljen niti z odnosom hokejske zveze, saj se po tivolski dvorani vrstijo očitki, da zveza v zadnjih letih favorizira Jesenice. Na koncu se je izkazalo, da Olimpija od napovedanega odstopa športnega direktorja ni imela nobene (finančne) koristi, ampak je po njegovi hitri vrnitvi na položaj kvečjemu izpadla neresno.

Vrh kluba prepričuje javnost, da ohranja resne pogovore za vrnitev v najvišje regijsko tekmovanje EBEL, a trenutne razmere Olimpiji ne omogočajo odmevnega preboja. Po najverjetnejšem scenariju bo klub čez mesec dni sporočil, da bo še naprej nastopal v alpski ligi. Na trenerskem položaju pričakovano ostaja Jure Vnuk, vendar še nima zagotovljenega igralskega kadra. Iz Olimpije sporočajo, da bodo ostali zvesti slovenskim hokejistom, med katerimi je tivolsko garderobo prvi zapustil eden najobetavnejših igralcev novega vala Miha Zajc, ki je bil med osrednjimi akterji pri šampionskem zaključku minule sezone. Odslej bo igral za Innsbruck. »V klubu se bomo kadrovsko okrepili na področju organizacije kluba in mladinskega pogona,« pa napoveduje predsednik kluba Miha Butara. Slovenske železnice po dveh letih sodelovanja ostajajo vodilni sponzor državnih in pokalnih prvakov.

Na Jesenicah medtem potekajo priprave na skupščino kluba, na kateri se obeta zamenjava vodstva z vodilnim funkcionarjem Anžetom Pogačarjem na čelu. Kot smo pisali, se za predsedniški položaj ogreva nekdanji minister za okolje in prostor Jure Leben. Temperaturo pred odločilnimi dnevi za jeseniški hokej je dvignila skupina najzvestejših navijačev, ki je po mestu razobesila številne transparente, prek katerih z ostrimi besedami pozivajo občino k občutnejši finančni podpori klubu.