Devetletni deček iz ameriške zvene države Connecticut se je igral na prostem, ko je zaslišal brnenje. Tri dni kasneje je zdravniku potožil, da ga muči nenavaden občutek v desnem ušesu. Ni čutil bolečine in tudi sluh je imel brezhiben. Ko je zdravnik pogledal v uho, je naletel na nenavaden prizor. Tkivo v dečkovem ušesu je bilo vneto, sredi vsega pa je videl klopa, ki se je zagrizel naravnost v dečkov bobenček.

Vodja pediatrične otorinolaringologije v otroški bolnišnici Yale v mestu New Haven Erik Waldman, ki je pregledal otroka in nedavno objavil znanstveni članek v reviji New England Journal of Medicine, je klopa poskušal odstraniti, a zajedavec je bil tako močno zagrizen v dečkov bobenček, da je obstajala grožnja trajne poškodbe. Če bi se to zgodilo, bi se otroku sluh močno poslabšal. To bi se sicer lahko zgodilo, tudi če bi klopa pustili v ušesu.

Ker ni bilo drugih možnosti, so dečka odpeljali v operacijsko sobo, ga dali pod narkozo in nato s finimi instrumenti varno odstranili klopa. Analiza je pokazala, da je šlo za ameriškega pasjega klopa. Deček je prejel kapljice z antibiotikom, kontrola mesec kasneje pa je pokazala, da je s fantom vse v redu. Mesto, kjer je zagrizel klop, se je zacelilo, 9-letnik pa prav tako ni imel vročine ali drugih bolezenskih znakov.

Primeri, ko se klopi zagrizejo v bobenčke, so sicer izjemno redki.