Barcelona bo jutri proti Liverpoolu branila tri gole prednosti s prve polfinalne tekme lige prvakov. Visoka razlika, ki pa bi bila precej lažje premostljiva, če angleški predstavnik na jutrišnji povratni tekmi ne bo nastopil močno oslabljen. Kot je na današnji novinarski konferenci pred obračunom potrdil trener rdečih Jürgen Klopp, je njegovo moštvo ostalo brez kar dveh napadalcev, saj sta poškodovana tako Mohamed Salah kot Roberto Firmino. Prvi je na prvenstveni tekmi proti Newcastlu utrpel pretres možganov, drugi pa zaradi poškodbe mišice za nastop na obračunu 37. kroga angleškega prvenstva sploh ni kandidiral.

»Dva od najboljših napadalcev na svetu na jutrišnji tekmi ne bosta na voljo, za napredovanje pa moramo doseči štiri gole. Zagotovo nam zaradi tega ne bo lažje, a se bomo za slavje v ligi prvakov trudili vseh 90 minut. To je naš načrt. Če nam bo uspelo, bo to čudovito, če ne, naj nam spodleti na najbolj čudovito možen način,« je dejal Klopp.

Nemec sicer ne bo mogel računati niti na vezista Nabyja Keitaja, ki je zaradi poškodbe dimelj na prvi tekmi s Katalonci že sklenil sezono.