Kot so sporočili s Policijske uprave Maribor, so jih nekaj minut po 1. uri ponoči obvestili o terenskem vozilu, ki je v eno od križišč v Mariboru zapeljalo pri rdeči luči. Vozilo je kasneje na cesti proti Slivnici pri Mariboru ostale udeležence ogrožalo z vijuganjem po vozišču.

Policisti so na podlagi obvestil vozilo izsledili na avtocesti blizu Slovenske Bistrice. Takrat je peljalo s hitrostjo le približno 20 do 30 kilometrov na uro. Vozilo so ustavili, v nadaljnjem postopku pa ugotovili, da ga je vozila 45-letna voznica iz okolice Maribora, ki nima vozniškega dovoljenja. Preizkus z alkotestom pa ji je pokazal kar 1,53 miligramov alkohola na liter izdihanega zraka.

Policisti so vozilo zasegli, zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja, vožnje pod vplivom alkohola in storitve več cestno prometnih prekrškov bodo zoper voznico podali obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Zahvaljujejo pa se vsem voznikom, ki so jih opozorili na nevarno voznico. "Morda smo skupaj preprečili novo tragedijo na naših cestah," so še zapisali v sporočilu za javnost.