Etapo je zaznamoval dež in pobeg kasnejšega zmagovalca, ki je tako tretjič v karieri dobil etapo po Romandiji, hkrati pa drugo letos po uspehu na kronometru na dirki po Algarveju.

Stefan Küng je s peterico kolesarjev glavnini pobegnil že po nekaj kilometrih. Skupinica si je sredi 175 kilometrov dolge etape prikolesarila že pet minut prednosti, v zadnjih 50 kilometrov pa je krenila z dobrima dvema minutama naskoka. Küng je bil med najbolj aktivnimi, kar nekajkrat je poskusil uiti, končno pa mu je to uspelo osemnajst kilometrov pred ciljem.

Glede na to, da je imel Küng v prvi etapi več kot pet minut zaostanka za najhitrejšimi, ga je Roglič pustil v ospredju in Švicar je tako v cilj prišel s slabo minuto prednosti pred glavnino. Drugo mesto je osvojil Irec Sam Bennett, tretji pa je bil Italijan Sonny Colbrelli.

"Rad ima dirko po Romandiji. Tu sem dosegel svoje najlepše trenutke v karieri, zato sem si pred etapo rekel, da bom poskusil. Ustrezala mi je trasa, imel sem močne noge in ko sem 20 kilometrov pred ciljem videl, da imam več kot minuto prednosti pred glavnino, sem se odločil za pobeg. Uspelo mi je, zato sem zelo ponosen," je po zmagi dejal 25 letni Küng.

Primož Roglič je zasedel 35. mesto, Simon Špilak (Katjuša-Alpecin) je bil 58., Jan Tratnik (Bahrain Merida) 91., Luka Pibernik (Bahrain Merida) pa 107.