Čeprav prvomajskih proslav in povork z jutranjimi budnicami in pripadajočo ikonografijo rdečih nageljnov ni več toliko kot nekoč, spomin na tovrstno proslavljanje delavskega praznika še živi. Tudi med slovensko zvezdniško elito. Dejan Vunjak je za revijo Nova povedal, da je vesel, ker ta praznik nosi veliko simbolike, šeg in navad, med katere sodi tudi postavljanje mlaja. Razložil je še, da je seznanjen z zgodovinskimi dejstvi od Chicaga naprej in da ve celo to, da je v Sloveniji 1. maj kot praznik uzakonjen od leta 1948 ter da je tudi sam že pomagal pri postavljanju in okraševanju mlaja. A služba je služba, pa naj bo 1. maj ali ne, na ta znameniti delavski dan vsako leto igra na kakšni veselici z Brendijevimi barabami. Tudi Lara Jankovič, igralka, pevka, političarka in aktivistka, ima do praznika delavstva, kot je izjavila za revijo Zvezde, spoštljiv odnos, a kaj, ko glasbeniki ravno ob praznikih največ delajo. Večkrat je 1. maja že nastopila na Rožniku, letos pa je bila prosta in si je kresovanje privoščila v manjši vasi na Primorskem. »Kaj bi mi brez delavcev,« se sprašuje pevka Regina Kogoj, ki je prepričana, da bi bilo treba praznik ohraniti. Bolj kot na delavski razred jo sicer 1. maj spominja na mladost in na Prekmurje, saj so ob kresovanju dekleta pogledovala za fanti.

Njen pevski kolega Jernej Tozon se delavskih ognjenih zabav prav tako spominja le iz mladosti, ko je hodil na Križno goro nad Škofjo Loko, letos pa so s Čuki potovali po Jadranu in igrali na Krku in Cresu, v Biogradu na moru ter na Braču. Pevec Omar Naber odnosa do delavskih proslav ni nikdar imel. Sicer je bil že nekajkrat na kresovanju na Rožniku in mora priznati, da je bilo kar zabavno, kljub temu pa ne toliko, da bi postalo tradicionalno. Nikoli pa ni imel te sreče ali smole, kakor se vzame, da bi nastopil na kakšnem kresovanju. Podobne izkušnje ima Tanja Ribič, ki je sicer doma iz delavskih Trbovelj, a je tako kot Naber le nekajkrat šla na Rožnik, kar pa ji ni ostalo v tako ljubem spominu, da bi to postalo del družinske tradicije. Je pa za to, da 1. maj ostane delavski praznik. No, v pogovoru za sarajevsko revijo Azra, ki so ga povzeli na portalu Žurnal24, je razkrila še, kako sta se z Brankom Đurićem - Đurom zaljubila in začela razmišljati o otroku. To je bilo v času, ko je bil na trgu jogurt Zala. Logično sta se odločila, da bosta tako dala ime tudi hčeri.

Zala Kralj in Gašper Šantelj sta že v Tel Avivu

Na Evrovizijo, kjer je leta 1996 nastopila tudi borka za ohranitev delavskega praznika Regina Kogoj, se pripravljata tudi Zala Kralj in Gašper Šantelj. Danes sta skupaj z delegacijo Javnega zavoda RTV Slovenija odpotovala v Tel Aviv, kjer bosta imela že jutri prvo vajo pred nastopi, ki bodo 14. in morebiti še 18. maja. Kako potekajo priprave na častivreden glasbeni nastop, sta razložila na tiskovni konferenci. »Priprave potekajo precej umirjeno. Poskušava veliko počivati, se družiti z ljudmi, ki jih imava rada, in malo odmisliti nastop,« sta naznanila naša zastopnika na evrovizijskem spektaklu. Predstavniki nacionalke, ki v imenu plačnikov sestavljajo misijo Evrovizija, pa so objavili, kaj nas poslušalce radia in gledalce televizije čaka na evrovizijskem programu. Televizija bo poleg treh prenosov predvajala še dve posebni oddaji – Čez planke, ki jo pripravlja profesionalna slovenska popotnica Mojca Mavec, za konec pa še Vse o Evroviziji 2019. Komentator vseh treh TV-prenosov bo Andrej Hofer, na Valu 202 bo prvi predizbor komentiral Maj Valerij, finalni izbor pa Andrej Karoli. Pomembno vlogo pri določitvi evrovizijskega zmagovalca bodo poleg občinstva imeli tudi člani strokovne žirije. Eminentna imena slovenske glasbene scene, ki bodo sestavila strokovno oceno, so glasbeni novinar in v. d. urednika glasbenega programa Vala 202 Žiga Klančar, pevka skupine Fed Horses Urša Mihevc, pevka Ula Ložar, pevec in glasbenik skupine Okustični Mate Bro in priznana besedilopiska Urša Vlašič. Pozdrav iz Slovenije in število točk pa bo v svet ponesla lanska tekmovalka Lea Sirk, ki se je mimogrede razgovorila še za Slovenske novice. Ko so jo vprašali, ali je prišla Kraljevi in Šantlju svetovat, kako se soočiti z velikim odrom, jim je odgovorila, da ne bo treba. »Prišla sem ju le podpret, ker mene nihče ni,« je razložila Sirkova. Po ugotovitvah Slovenskih novic je bilo v njenem glasu čutiti nekoliko razočaranja, ker je dejala, da so njo lani pred odhodom v Lizbono sicer podprli glasbeni kolegi, a med njimi ni bilo predhodnega zmagovalca Eme Omarja Naberja.

Katarina Čas ima spet novo pesem, Nina Ivanič je v zasebnem življenju prijazna

Posebne priprave za svoj nastop je imela tudi Ula Furlan. TV-voditeljica, igralka, manekenka in hči Miše Molk je v svoji kolumni na portalu Mična.si razodela, da je za slovensko izdajo revije Playboy odvrgla vse, kar je imela na sebi, in se javnosti predstavila kot nova zajčica. No, pravzaprav ne čisto nova, saj je Furlanova že imela bližnje srečanje s Playboyevim objektivom pred tremi leti. A v nasprotju s prejšnjo fotoseanso naj bi bilo tokrat čisto zares videti prav vse, s čimer so jo obdarili geni in mati narava. Priznala je, da je skoraj štiri dni pred snemanjem gledala in opazovala svoje telo z vseh možnih kotov, a je na koncu vseeno sprejela svojih 57 kilogramov, ki jih nosi prvič v življenju, in pri 35 objela še svoj novi celulitni obroček ter se svobodna nastavila Sloveniji na ogled.

Tudi Katarina Čas je pred leti že nastopila v Playboyu, in to še pred slovitimi golimi prizori v filmu Volk z Wall Streeta, ki so jo izstrelili v svet Hollywooda. Tokrat se ni slačila, ampak je namesto pred objektiv stopila pred mikrofon in pod imenom K. A. T predstavila že svojo drugo pesem z naslovom Imaginative man. V reviji Story so njeni drugi pesmi namenili manj pozornosti kot temu, da je pri novi uspešnici sodeloval tudi njen nekdanji fant Tamir Gostiša. Občasna nagica je tudi igralka Nina Ivanič. A le na plaži. Kot je dejala že pred leti, ji ne bi bilo prijetno, če bi se gola zagledala na naslovnici katere od revij, ker je zaprisežena nudistka. No, za revijo Vklop je povedala, da ima bolj kot s tem, da bi jo kje zalotili paparaci, težave s tem, da jo pogosto sprašujejo, zakaj ji dajejo same zlobne vloge. »Potem se malo pošalim in rečem, da zato, ker sem zlobna, nato pa pojasnim, da sem igralka in da vloga ne odraža mene.« Napovedala je, da bo imela v novi slovenski telenoveli Najini mostovi, ki prihaja po koncu serije Reka ljubezni, povsem drugo vlogo.« Sama nežnost in milina me bosta,« je razkrila Ivaničeva.