Grk Giannis Antetokoumpo je v Milwaukeeju z 29 točkami in 10 skoki dosegel dvojni dvojček, Khris Middleton (28 točk) je zadel sedem od 20 trojk domačih, ki so po prvi četrtini zaostajali za pet točk, na odmor ob polčasu pa so odšli s štirimi točkami prednosti.

Nato so se Antetokoumpo, zadel je 7 od 16 metov iz igre in 13 od 18 prostih metov, ter njegovi soigralci povsem razmahnili v tretjem delu igre, ki so ga dobili z 39:18. Bucks, Eric Bledsoe je dodal 21 točk in pet podaj, so povedli tudi že z 31 točkami prednosti in zadnja četrtina je bila le še formalnost.

Za Boston, ki bo v noči na soboto gostil tretjo tekmo, so bili v napadu najbolj učinkoviti Marcus Morris (17), Jaylen Brown (16) in Al Horford (15). Junak uvodne zmage Kyrie Irving, za vodstvo v seriji in zmago Celtics s 112:90 je prispeval 26 točk in 11 podaj, je tokrat v dobre pol ure zadel le štiri od 18 poskusov in prišel do devetih točk.

Nekaj ur pozneje so na parket stopili še dvakratni zaporedni branilci naslova in se namučili proti gostom iz Teksasa, za katere je James Harden dosegel 29 točk, sedem skokov in štiri podaje. A je bil edini v ekipi, ki je dosegel vsaj 20 točk, v vrstah domačih pa je to zmogla trojica. Kevin Durant (29 točk, 5 skokov, 4 podaje), Klay Thompson (21 točk, 5 skokov) in Stephen Curry 20 točk, 5 podaj), Draymond Green pa je bil blizu trojnemu dvojčku (15 točk, 12 skokov in sedem podaj).

Warriors so vodili ves čas tekme, prvo četrtino so dobili z devetimi točkami naskoka in s tako razliko začeli tudi tretjo četrtino. Po njej so tekmeci znižali zaostanek na sedem točk ter se nato v četrti četrtini nekajkrat nevarno približali. Nazadnje tik ob koncu, ko je pet sekund pred zvokom sirene Austin Rivers zadel trojko, le dve sekundi pozneje pa je zabil še Harden in znižal na 109:113. A je Durant po osebni napaki Hardna sekundo igralnega časa pozneje zadel oba prosta meta in potrdil zmago.

Že v prvi četrtini sta se poškodovala dva zvezdnika, Curry sredinec leve roke, a je rentgenski posnetek pokazal, da ne gre za zlom in je lahko s povojem nadaljeval, kot tudi Harden, ki je dobil udarec po obeh očesih, ko ga je z roko v boju za žogo zadel Green.