Na tekmi v St. Louisu se je z 32 obrambami izkazal gostujoči vratar Ben Bishop, Roope Hintz pa je bil z dvema zadetkoma najuspešnejši strelec večera. Hintz je bil lastnik prvega in zadnjega gola na tekmi.

V prvih petnajstih minutah so ljubitelji hokeja lahko videli štiri zadetke, kar trije ploščki pa so končali v domačem golu. V zadnji tretjini so domači z zadetkom Jadena Schwartza znižali na 2:3, a preobrata ni bilo. Hintz je tri sekunde pred koncem z golom v nebranjeno mrežo postavil izid 4:2.

Tudi v konferenčnem polfinalu na zahodu je serija na štiri zmage med Bostonom in Columbusom izenačena 1:1 v zmagah.

Boston je na domačem ledu prepričljivo krenil v boj za mesto v konferenčnem finalu, a je Columbus že na drugi tekmi polfinala zahodne konference pokazal, da ga ne bo tako zlahka streti.

Modri jopiči iz Columbusu so v uvodni seriji pripravili največje presenečenje, s 4:0 v zmagah so pometli s prvimi nosilci, hokejisti Tampe, ki so dobili predsednikov pokal za najboljši izkupiček rednega dela sezone.

Kosmatinci so povedli v osmi minuti, ko je v polno zadel Matt Grzelcyk. A se je zahvaljujoč odličnemu vratarju uvodna tretjina končala z zgolj 1:0.

Že po dobri minuti druge tretjine je Columbus izenačil z golom Artemija Panarina. Boston je znova povedel, ko je 58 sekund kasneje za 2:1 zabil David Pastrnak. Šest minut kasneje pa je bil izid znova izenačen, preko drugega gola Panarina.

Izid 2:2 na semaforju je ostal vse do četrte minute drugega podaljška, ko je Matt Duchene drugo tekmo serije odločil z zadetkom za 3:2.

Vratar Columbusa Sergej Bobrovski je poskrbel za nekaj spektakularnih obramb, vsega skupaj je zaustavil 29 strelov Bostončanov, kar deset v prvi tretjini. Izkazal se je tudi vratar domačih Tuukka Rask s 36 obrambami, ki pa je tekmo končal kot največji osmoljenec, saj mu je Duchene odločilni plošček za zlati gol poslal med nogama.