Kopitar se je po predčasnem koncu klubske sezone – ostal je brez končnice lige NHL – v domovino vrnil v četrtek, v soboto pa je na Bledu že opravil prvi trening s slovensko vrsto, ki se pripravlja na SP divizije I v Kazahstanu. Tam se bo med 29. aprilom in 5. majem za vrnitev med elito pomerila z Belorusijo, Južno Korejo, Litvo, Kazahstanom in Madžarsko. »Glede na to, da sezona ni bila rožnata, se je odprla tudi možnost, da pridem v reprezentanco. Zadnji teden sem premleval, kakšna bo časovna usklajenost, na koncu pa sem se odločil, da bom le zaigral,« je po prihodu na Bled dejal Anže Kopitar.

Slovenski dres bo oblekel prvič po uspešnih kvalifikacijah v Minsku za OI 2016, ob odsotnosti številnih standardnih članov pa bo njegova vloga v moštvu selektorja Iva Jana še večja. Zaradi poškodbe sta udeležbo odpovedala Rok Tičar in Žiga Jeglič, od reprezentance so se poslovili Jan Muršak, Mitja Robar in Aleš Mušič. »Vem, da se od mene veliko pričakuje, a zase imam še višja pričakovanja. Hokej igra 20 igralcev, zato mislim, da nima smisla izpostavljati le enega. Staviti moramo na ekipni duh, ki nas je popeljal v skupino A in na olimpijske igre,« meni Kopitar, ki bo v napadu bržkone zaigral z Robertom Saboličem in Žigo Pancetom.

Slovenijo pred odhodom na prvenstvo čakata še dve pripravljalni tekmi z Italijo na Bledu. Prva bo jutri ob 19. uri, druga pa dan pozneje.