Iz gozda prišla obstreljena

V soboto zvečer so policisti iz zdravstvenega doma v Ljutomeru dobili klic zaradi ženske s poškodbo, ki bi lahko bila posledica strelne rane. Po pogovoru z njo so ugotovili, da je bila na sprehodu s soprogom in psom, sredi gozda pa da je naenkrat nekaj »štrknilo« (a ne počilo kot iz orožja), so v sporočilu za javnost povzeli izjavo poškodovane. Malce jo je zaskelelo v stegnu, opazila je manjšo ranico. A si verjetno ni mislila, da je bil ravnokar ustreljena. Da je tujek v nogi krogla iz zračne puške, je ugotovil šele zdravnik. Zato sprehajalci, pozor, v gozd hodite v pisanih, srninim kožuhom nepodobnih barvah, sicer se lahko tudi vam zgodi kaj podobnega. In pozor drugič – jagri, bodite malce bolj pazljivi in za spremembo prisrčnice kdaj pustite doma.

Z motorjem brez izpita in pijan

Na zadnji večer velikonočnih praznikov se je 47-letni domačin iz Kidričevega z motorjem odpravil na izlet v Lovrenc na Dravskem polju. Zaradi prevelike hitrosti je po kratki vožnji po bankini trčil v obcestni količek, nato še v nabrežino, z motornim kolesom vred pa ga je na koncu vrglo na njivo. Zaradi lahkih telesnih poškodb so ga z rešilcem odpeljali v ptujsko bolnišnico. Policisti so zelo kmalu ugotovili možen vzrok nesreče – moški se je na izlet odpravil brez vozniškega dovoljenja, alkotest je pokazal, da je za praznike popil kakšen kozarček preveč, zato so mu vozilo zaplenili. A to še ni vse! Na kraj nesreče je prihitel lastnik motorja, ki pa mu je bilo za to verjetno kar hitro žal. Policisti so namreč tudi njemu dali položnico, saj je motor dal v uporabo nekomu, ki ga sploh ne bi smel voziti.

Split preplavili “prebežniki”

Kakšno škodo in paniko dela protimigrantska (medijska) propaganda, kaže primer iz Splita. Lokalna policija je v ponedeljek prejela klic zaskrbljenih domačinov, da je njihovo ljubo mesto preplavila skupina prebežnikov. »Po prijavi smo skupino legitimirali in ugotovili, da v naši državi kot turisti bivajo zakonito. Razloga za paniko ni,« so sporočili s splitske policije. Po poročanju hrvaških medijev je šlo za tri azijske turiste, stare med 20 in 30 leti, ki so prišli na izlet. Ob reki Žrnovnici naj bi posedali, uživali v lokalnih dobrotah in glasbi. Dubrovničani so lani policijo prosili za posredovanje pri »prebežnikih, ki se spuščajo s hriba«, a je šlo tudi takrat le za neškodljive pohodnike. Gospo iz Samoborja pa so vznemirili »migranti« v nekem nakupovalnem središču, zato je nanje naščuvala policijo. Res so bili tuji državljani, a so povsem zakonito delali v bližnjem podjetju z avtomobili.

Ženin v pripor, nevesta na sodišče

Na nedavni poroki v avstrijskem Salzburgu se je odvila prava drama – pa ne govorimo o opitem stricu, ki je imel zaradi opojne substance preveč namazan jezik. Policija je namreč še pred (usodnim) da aretirala 32-letnega ženina iz Gambije, ki je pri naših severnih sosedih bival nezakonito in tako (ne)poročno noč preživel v priporu. Izkazalo pa se je, da tudi nevesta ni bila brezmadežna. Devetindvajsetletna Susanne se je namreč pred tremi leti poročila že v Nigeriji, a jo je mož še istega leta – ravno zaradi ljubimca iz Gambije – zapustil, ločitev pa do danes še ni uradno potrjena. Žalostni nevesti grozita obtožbi bigamije in poskusa prevare, proti katerima se brani z nevednostjo. »Mislila sem, da zakon iz Nigerije tukaj ne velja. Bolj kot kaj drugega je bila zgolj slovesnost za ženinove starše, sploh ni bila prava poroka. Nikoli nisem dobila nobenih dokumentov. Mislite, da bi se res možila, če bi vedela, da sem že poročena?« se huduje.

Zagorel kovček s smodnikom

Na samo veliko noč so štajerski policisti popoldne odhiteli do požara v Rogatcu. Okoliščine njegovega nastanka ostajajo nejasne. Na terasi doma je 72-letnik namreč pustil kovček s smodnikom, ki se je vnel. Zakaj ga je sploh imel in kaj je z njim želel storiti, se ne ve. Ve pa se, da smodnika na terasi morda ni ravno najbolje hraniti. Če še ne veste, gre za precej hitro vnetljivo snov. Še dobro, da ni na veliko noč razstrelil kar cele hiše.