V petek dopoldne bo v hribovitem svetu zahodne Slovenije pretežno oblačno s krajevnimi padavinami, drugod bo še delno jasno. Popoldne in zvečer se bo od zahoda tudi drugod pooblačilo, krajevne padavine, deloma nevihte, se bodo počasi širile nad osrednjo Slovenijo, proti vzhodu pa bodo manj verjetne. Spet bo zapihal jugozahodnik, ob morju jugo. Najvišje dnevne temperature bodo na severozahodu okoli 16, drugod od 19 do 23, na vzhodu do 26 stopinj Celzija.

Obeti: V noči na soboto bodo krajevne padavine večinoma ponehale. V soboto bo sprva delno jasno, nato spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi plohami. Hladneje bo. V nedeljo bo oblačno, dež bo dopoldne od zahoda zajel večji del Slovenije. Meja sneženja se bo ponekod spustila pod 1000 metrov nadmorske višine.

Nad zahodno in delom srednje Evrope je obsežno območje nizkega zračnega tlaka. Nova vremenska motnja je nad Francijo in Španijo in se počasi pomika nad zahodno Sredozemlje. V višinah priteka z jugozahodnimi vetrovi nad naše kraje topel in nekoliko bolj suh zrak.

V petek se bodo krajevne padavine, deloma nevihte, najprej začele pojavljati na območju Karnijskih Alp in zahodne avstrijske Koroške, popoldne in zvečer pa bo nekaj ploh lahko tudi v drugih sosednjih pokrajinah. Pihal bo jugozahodnik, ob severnem Jadranu jugo.