V sredo bo spremenljivo oblačno, več jasnine bo na vzhodu. Predvsem v zahodni polovici Slovenije bodo še krajevne padavine. Popoldne se bo razjasnilo. Pihal bo jugozahodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od 6 do 11, na Primorskem do 14, najvišje dnevne od 16 do 21, na vzhodu do 23 stopinj Celzija.

Obeti: V četrtek bo na zahodu pretežno oblačno, nastale bodo posamezne plohe, drugod bo deloma jasno z občasno povečano oblačnostjo in večinoma suho. V petek bo na vzhodu še deloma sončno in brez večjih padavin, drugod se bo pooblačilo. Predvsem na zahodu se bodo pojavljale padavine, ki se bodo zvečer okrepile in razširile proti vzhodu. Pihal bo jugozahodnik.

Naše kraji je doseglo oslabljeno ciklonsko območje. Z vzhodnimi vetrovi doteka v nižjih zračnih plasteh hladnejši zrak, v višinah pa z jugozahodnim vetrom topel in vlažen zrak.

Danes bo oblačno in deževno. Ponekod bo pihal veter vzhodnih smeri, ob Jadranu okrepljen jugo. V sredo bo spremenljivo oblačno s krajevnimi padavinami, ki jih bo več v Alpah.