Za Toronto je 16 točk in deset skokov dodal Kawhi Leonard, za domači Orlando je Terrence Ross dosegel 24 točk, Nikola Vučević, ki je zbral tudi 14 skokov, pa 22. Četrta tekma bo v noči na ponedeljek po slovenskem času v Orlandu.

Košarkarji Bostona so bili tudi na parketu Indiane uspešnejši in v seriji na štiri zmage vodijo s 3:0. Najboljši strelec gostov je bil s 23 točkami Jaylen Brown, Kyrie Irving jih je dodal 19, Jayson Tatum pa 18. Pri domačih je največ točk, 19, prispel Tyreke Evans, ki je tekmo začel na klopi.

Četrta tekma, ki bo prav tako v Indianapolisu, bo v nedeljo, domačim pa upanja za napredovanja ne daje niti zgodovina, saj se nikoli v zgodovini končnice lige NBA moštvu, ki je zaostajalo z 0:3 v zmagah, ni uspelo uvrstiti v naslednji krog.

Na zahodu so košarkarji Oklahome City Thunder prišli do prve zmage v letošnji končnici. Doma so s 120:108 premagali Portland Trail Blazers in izid v zmagah znižali na 1:2. Prvo ime srečanja je bil s 33 točkami in 11 podajami Russell Westbrook. Njegov soigralec Paul George je k zmagi prispeval 22 točk. Pri domačih je 32 točk v statistiko vpisal Damian Lillard. Oklahoma bo imela priložnost za izenačenje izida v zmagah v noči na nedeljo, ko bo znova gostila Portland.