Z nekoliko pomoči, pa vendarle, je PSG le osvojil svoj šesti naslov francoskega prvaka v zadnjih osmih letih. Tega bi si lahko priigral že pred tremi krogi, a ga je polomil tako proti Strasbourgu (2:2) kot tudi Lillu (1:5) in Nantesu (2:3). Na koncu mu je do naslova pomagal kar najbližji zasledovalec Lille, ki je v soboto igral neodločeno (0:0) v Toulousu in s tem zapravil še zadnje teoretične možnosti za skok na prvo mesto. Parižani so na nedeljski tekmi proti Monacu lahko zaigrali precej bolj sproščeno, kar se je odrazilo tudi na rezultatu, saj so zmagali s 3:1 in s tem potrdili naslov. Ta je bil že njihov osmi, skupno pa je PSG doslej osvojil že 39 lovorik.

Zanimivo, prav toliko jih je osvojil tudi njegov branilec Dani Alves. Brazilec, ki je po številu osvojene srebrnine celo svetovni rekorder, je največ lovorik (23) osvojil kot igralec Barcelone, po petkrat je bil uspešen v dresu PSG in Seville, tri lovorike je prejel z brazilsko reprezentanco, dve kot član Juventusa, ene pa se je razveselil z Bahio.

Med slavljenci je bil sicer tudi Alvesov rojak in klubski kolega Neymar, ki je zaigral prvič po 23. januarju in poškodbi desne noge. A 27-letni Brazilec se je tokrat znašel v senci sedem let mlajšega soigralca Kyliana Mbappeja, ki je dosegel vse tri gole za PSG in vpisal tretji hat-trick v sezoni. Mladi napadalec je s tem postal sploh prvi nogometaš po sezoni 1989/1990 in Jeanu-Pierru Papinu, ki mu je to uspelo v francoskem prvenstvu.

Ronaldo naslov Juventusa proslavil v Dubrovniku

Tudi uradno je naslov italijanskega prvaka ubranil Juventus. Z zmago 2:1 proti Fiorentini so si Torinčani pet krogov pred koncem zagotovili neulovljivo prednost. Za staro damo je to že 35. naslov italijanskega prvaka in osmi zaporedni. Nogometni velikan je s tem postal sploh prvi klub iz ene od petih najmočnejših evropskih lig, ki je naslov osvojil tolikokrat v nizu. Pred tem si je namreč rekord delil z Lyonom. »Ekipa si je zaslužila naslov. Skozi celotno sezono smo bili najboljši,« je dejal prvi zvezdnik Juventusa Cristiano Ronaldo, ki je naslovu španskega in angleškega prvaka dodal še italijanskega, kar doslej ni uspelo še nobenemu od njegovih stanovskih kolegov.

Portugalec pa po relativno uspešni sezoni v teh dneh ni obnorel le navijačev njegovega kluba, temveč tudi Hrvate, saj je uspeh proslavil v Dubrovniku, kamor se je z družino odpravil le nekaj ur po končani tekmi s Fiorentino. Kot je zapisal Dubrovački vjesnik, je bilo za nogometaša na jugu Hrvaške poskrbljeno izvrstno saj je bil v sodobni zgodovini Dubrovnika podobnega odnosa kot petkratni dobitnik zlate žoge menda deležen le še papež Janez Pavel II.

Blizu naslova tudi Barcelona

Poleg PSG in Juventusa utegne naziv najboljšega že kmalu osvojiti tudi Barcelona. Po zmagi proti Real Sociedadu (2:1) lahko naslov španskega prvaka ubranijo že v sredo. A le v primeru osvojitve treh točk na današnjem gostovanju pri Alavesu in sredinem porazu drugouvrščenega madridskega Atletica proti Valencii doma. »Zavedam se, da ljudje že pravijo, da smo prvaki, a to ni res. Iti moramo iz tekme v tekmo, če želimo na koncu slaviti v prvenstvu. Ni še konec,« ostaja previden trener Barcelone Ernesto Valverde. Kataloncem bi takšen scenarij še kako ustrezal, saj jih v naslednjih tednih čaka tudi polfinalni obračun v ligi prvakov proti Liverpoolu, 25. maja pa še finale španskega pokala proti Valencii.

Uspešno maščevanje Manchester Cityja

Precej bolj razburljiv boj za naslov prvaka kot v Španiji, Franciji in Italiji se odvija v Angliji, kjer se v vodstvu vseskozi izmenjujeta Liverpool in Manchester City. Ta je v 35. krogu z 1:0 dobil derbi proti Tottenhamu in se mu tako maščeval za sredin četrtfinalni izpad iz lige prvakov. Meščani so vpisali že 25. domačo zmago v sezoni, od izenačitve državnega rekorda, ki je v lasti mestnega tekmeca Uniteda, pa jih loči le še ena zmaga. Junak tekme je bil sicer najstnik Phil Foden. Osemnajstletni vezist je postal prvi nogometaš, rojen po letu 2000, ki se je vpisal med strelce, in tretji najmlajši v zgodovini tekmovanja.

City se je z zmago prebil na vrh prvenstvene razpredelnice, a tam ostal le dobrih 24 ur, saj ga je dan pozneje znova prehitel Liverpool, ki je bil v gosteh z 2:0 boljši od Cardiffa. Rdeči so doslej osvojili že 88 točk, kar je njihov najboljši izkupiček v premier ligi.