Obtožnica je povezana s plačili podružnice Nissana v višini 15 milijonov dolarjev družbi iz Omana, ki naj bi bila namenjena za njegovo osebno uporabo, zaradi česar je proizvajalec avtomobilov izgubil približno pet milijonov dolarjev.

Po mnenju poznavalcev je zadnja v vrsti obtožb tudi najhujša, odkar je bil Ghosn aretiran 19. novembra, ko je z zasebnim letalom pristal na tokijskem letališču. Ghosn je bil priprt zaradi domnevnih finančnih malverzacij v Nissanu, ki ga je vodil v okviru tristranskega zavezništva avtomobilskih proizvajalcev Renault, Nissan in Mitsubishi Motors.

Sodišče mu je enkrat že odobrilo plačilo varščine in izhod pod strogimi pogoji, vendar je bil kasneje znova priprt. Tožilci preiskujejo tudi njegovo ženo Carole.

Dosedanje obtožbe so se sicer v dveh točkah nanašale na prikrivanje višine plače, v eni pa prenašanje izgub iz osebnih investicij na podjetje.

Nekdanji ugledni menedžer je doslej zanikal vse obtožne, svojo aretacijo pa označil za "zgodbo o izdaji". Prepričan je, da za celotno zadevo stojijo tisti, ki so nasprotovali njegovim načrtom za tesnejše povezovanje treh avtomobilskih proizvajalcev v zavezništvu.