Nemška vlada je dala na voljo posebno vojaško letalo, ki je sredi dneva poletelo z Madeire skupaj s poškodovanimi Nemci in zdravniško ekipo, so za dpa sporočili z nemškega zunanjega ministrstva.

V hudi prometni nesreči turističnega avtobusa ta teden na Madeiri je umrlo 29 nemških državljanov. Voznik avtobusa s 55 potniki je blizu letoviškega mesta Canico v ovinku izgubil nadzor nad vozilom, ki je nato zapeljalo s ceste in padlo okoli osem metrov globoko ter pristalo na strehi ene od hiš.

Vzrok nesreče še ni znan, a se je po pisanju portugalskih medijev najverjetneje zgodila zaradi tehnične napake, kot so težave z zavorami ali stopalko za plin.

V nesreči je bilo poškodovanih 27 ljudi, tudi portugalski voznik in vodič, ki ostajata v bolnišnici. Več poškodovanih je sicer bolnišnico zapustilo že kmalu po nesreči. Nekateri od nemških turistov so se odločili, da si bodo sami uredili pot domov.

Na Madeiri so se v petek z žalnimi slovesnostmi in mašami poslovili od vseh umrlih potnikov. Portugalska vlada je po nesreči za vso državo v četrtek razglasila tridnevno žalovanje.