Primož Roglič je v letošnji sezoni že nakazal, da bo letvico svojih dosežkov premaknil še višje, saj je že dobil dve dirki – Tirreno in UAE Tour. Najvišje cilje pa ima v letošnjem letu za prihajajoči dirki po Italiji, na kateri mu želi do vrhunskega dosežka po najboljših močeh pomagati tudi njegova ekipa Jumbo-Visma.

Celotna ekipa za Giro skupaj na pripravah

Da ima nizozemska ekipa z Rogličem na letošnji dirki po Italiji visoke cilje, se da razbrati po zadnjem videu, ki ga je ekipa izdala po pravkar končanih višinskih pripravah v Sierri Nevadi v Španiji.

Priprave je opravila prav celotna ekipa, ki bo stala na startu 11. maja v Bologni. S tem so pri Jumbo-Vismi želeli dodobra uigrati moštvo in izboljšati ekipni duh. »Zelo dobrodošlo je, da je skupaj celotna ekipa. Naredili smo vse, da so kolesarji dobro pripravljeni, služilo nam je tudi zdravje. Naš načrt je, da bomo kolesarili za Primoža«, je bil s pripravami, ki jih je motil tudi sneg, zadovoljen Mathieu Heijboer, ki je član strokovnega štaba nizozemske ekipe.

Nizozemsko ekipo sta ob prihodu v Sierra Nevado sprva čakala dva dneva sneženje, kar pa ni oviralo njihovega treninga. »Ceste so bile suhe, vožnja v klanec pa ob teh temperaturah ni tako zahtevna. Spustili nismo niti enega treninga«, je še dejal Heijboer. Zelo domače pa se v takih razmerah počuti Roglič, ki je v videu dejal, da je v letošnji zimi zelo pogrešal sneg, tako da zelo uživa v njem.

Roglič motivira tudi sotekmovalce

Moči svojega kapetana se zavedajo tudi sotekmovalci, ki jih zelo fascinira Rogličeva zagnanost in profesionalnost. »Primož je pravi profesionalec, vsak dan nameni vsaj uro svojega časa, da si ogleda trase vseh etap. Njegov pristop je vedno maksimalen, s tem pa dodatno motivira tudi nas ostale«, je povedal Rogličev klubski kolega Robert Gesink. Gesink je ob tem še dodal, da je sam pripravljen tako kot takrat, ko je sam dirkal za skupno razvrstitev.

»Mislim, da smo letos že pokazali, da kot ekipa sodimo v vrh. Jasno je, da se ne odpravljamo samo odvoziti Gira, ampak imamo svoj načrt. Vsak bo tam imel svoje naloge, naš načrt pa je, da Primož zmaga na dirki. Smo ekipa, ki jo bo potrebno premagati«, pa je o visokih pričakovanjih spregovoril 23-letni Laurens De Plus, ki bo po najboljših močeh skušal pomagati Rogliču pri vožnji navkreber.

Vzdušje v ekipi je odlično

Pri ekipi so zelo zadovoljni z odzivom svojih kolesarjev. Kot pravijo, je vzdušje v ekipi odlično, priprave pa niso bile stresne. prav tako poudarjajo, da se odlično počuti tudi Roglič. »Je zelo sproščen, veliko se smeje, ko pa je potrebno trenirati, to delo opravi po svojih najboljših močeh«, je Rogličevo stanje na pripravah opisal Heijboer. Roglič pa je le skromno pripomnil: »Biti jaz, je trenutno najboljši občutek na svetu«.