Pred njim ostajata le svetovni prvak Španec Alejandro Valverde (Movistar) in Francoz Julian Alaphilippe (Deceuninck - Quick Step). Slednji ima letos v svetovni seriji največ posamičnih zmag, in sicer šest. Roglič ima tri, ki pa so seveda več vredne od Francozovih, zato tudi vodi v seštevku. Ima 932 točk, drugi je zmagovalec dirke Down Under Južnoafričan Daryl Impey, ima 795 točk. Drugi najboljši Slovenec je Jan Polanc na 57. mestu, Tadej Pogačar pa je 68.

Po skupnih zmagah na dirkah svetovne serije po Združenih arabskih emirati in od Tirenskega do Jadranskega morja, za katere je dobil 300 in 500 točk, ima Roglič na lestvici UCI zdaj 3166 točk. Valverde je je v vodstvu s 3896 točk, Alaphilippe jih ima 3289.

Slovenski kolesar je med najboljšo deseterico na prvi lestvici UCI nove sezone v primerjavi s stanjem na koncu lanskega leta pridobil največ mest. Alaphilippe je skočil tri mesta, Nizozemec Tom Dumoulin (Sunweb) pa je pridobil štiri mesta in je zdaj četrti.

Od Slovencev je med najboljših sto kolesarjev na svetu še Matej Mohorič (Bahrain Merida) na 52. mestu, novinec med poklicnimi kolesarji Tadej Pogačar (UEA-Team Emirates) je na 73. mestu, Jan Tratnik (Bahrain Merida) pa je 94.