Inovativnost je pomembna za uspeh vsakega posameznika in podjetja, v Iskratelu je tudi ena izmed vrednot in kompetenc vseh zaposlenih. »Inovativnost je del naše kulture, brez nje ne bi mogli preživeti na trgu več kot 70 let. Z današnjim dnem si želimo njen pomen razširiti tudi izven našega podjetja in kot ambasadorji inovativnosti na svoj način prispevati k razvoju slovenskega gospodarstva in družbe,« je uvodoma povedal glavni direktor Iskratela mag. Željko Puljić.

Spodbude za razvoj inovativnosti

V popoldanskem delu dogodka sta Iskratelovo inovativno okolje in ljudi predstavila direktorica sektorja za kadre in korporativno komuniciranje mag. Jelica Lazarević Lajovic in upravljavec inovacij v Iskratelu Gregor Smolej. Spodbudno delovno okolje in kultura v podjetju sta namreč temelj za razvoj inovativnosti pri zaposlenih. V Iskratelu jo spodbujajo z različnimi aktivnostmi - od sistemske obravnave idejnih predlogov, srečanj za »vžig kreativnosti« in usmerjenih inovacijskih kampanj do (ne)denarnega nagrajevanja. Svoje izkušnje, pogled na pomen inovativnosti in prakse spodbujanja inovativnosti v različnih podjetjih so z obiskovalci delili uspešni in ugledni gostje okrogle mize Bodi inovativen in zmagaj pod vodstvom mag. Tila Lajovica, direktorja inštituta za poslovno-izobraževalne rešitve: mag. Tomaž Lanišek (Knauf Insulation), Miha Valentinčič (Petrol), dr. Darja Ferčej Temeljotov (Lek), Tilen Travnik (D.Labs) in gostitelj dogodka mag. Željko Puljić.

Pomen inženirskih poklicev

V dopoldanskem delu dogodka je več kot sto dijakov in študentov spoznavalo utrip podjetja. V poslovno-referenčnem centru so si pod vodstvom Roberta Zlatanova, strokovnjaka za produktni marketing, lahko ogledali, kako Iskratelove rešitve delujejo v praksi, vodja centra za upravljanje znanj Jože Kancilija jih je popeljal po Iskratelovi proizvodnji, prisluhnili pa so lahko tudi predavanju, kako se uspešno soočiti s trgom dela v izvedbi strokovnjakinje za razvoj kadrov Barbare Mulej. Petra Hribšek, strokovnjakinja za rekruting, jim je predstavila sodelovanje z mladimi, upravljalec inovacij Gregor Smolej, produktni vodja Gašper Berčič in direktor RC IKT dr. Roman Kužnar pa so mlade navdušili s prikazom inovativnih praks in jim predstavili program Startup. Poleg širjenja pomena inovativnosti so v Iskratelu želeli opozoriti na pomen inženirskih poklicev, kar je tudi namen vseslovenskega projekta Inženirke in inženirji bomo!, katerega partner je tudi Iskratel.