Igralci Toronto Maple Leafs so doma s 4:6 klonili z Boston Bruins, slednji so tako na vzhodnem delu izid v zmagah izenačili na 2:2, tak pa je tudi izid za zahodnem delu med ekipama Dallas Stars in Nashville Predators, kjer je na četrti tekmi Dallas zmagal s 5:1.

Mikko Rantanen je zadel po desetih minutah in 23 sekundah podaljška v Denverju, ob tem pa se je Finec izkazal že v rednem delu tekme, ko je na 2:2 izenačil dve minuti in 50 sekund pred iztekom igralnega časa, ko je preusmeril plošček v mrežo po strelu Nathana MacKinnona.

Gostje iz Kanade so vodili že z 2:0, ko je v četrti minuti druge tretjine prvi gol na srečanju zadel Elias Lindholm, Derek Ryan pa drugega v sedmi minuti tretje tretjine. Sledili so trije zadetki domačih. Prvega v nizu je v 12. minuti zadnjega dosegel J.T. Compher.

V Torontu je Brad Marchand z golom in podajo dosegel tri točke, David Pastrnak je dvakrat premagal vratarja domačih, Tuukka Rask pa je zaustavil kar 38 strelov Bruins; na drugi strani je imel Frederik Andersen 25 uspešnih posredovanj. V Dallasu pa je Roope Hintz zadel prva gola v končnici za Stanleyjev pokal, John Klingberg je dodal tri podaje, dve pa Esa Lindell za Stars, pri katerih je le en gol prejel vratar Ben Bishop (34 obramb).