Čeprav so iz tabora kamniške zasedbe pred začetkom finalne serije svojim navijačem obljubljali, da se bo v petem zaporednem obračunu z ACH Volleyjem za naslov najboljšega v državi odvijala povsem drugačna zgodba, stvari znova potekajo po že znanem scenariju. Po izenačeni maratonski prvi tekmi, ko je imel Calcit Volley kar dve zaključni žogi za zmago, je druga v Kamniku prepričljivo pripadla gostom iz prestolnice. Domači odbojkarji so bili enakovredni le v prvem nizu, nato pa so močno popustili in kljub podpori s tribun igrišče zapustili brez osvojenega seta.

Vse bolj je očitno, da imajo igralci trenerja Aleša Hribarja tudi v letošnji sezoni kompleks ACH Volleyja, saj so v ponedeljek še petič na zadnjih šestih medsebojnih tekmah z njim izgubili z izidom 0:3. »Doživeli smo hladen tuš. Pričakovali smo, da bo obračun borben in zahteven. Na trenutke smo preveč popustili in sprejeli preveč slabih odločitev. Ko ti nasprotnik, kot je ACH Volley, uide, ga je zelo težko ujeti,« je po porazu dejal sprejemalec Calcita Domen Kotnik. S soigralci nima več popravnih izpitov, saj bi v primeru poraza na današnji tekmi državna lovorika že odšla v roke tekmeca. A če želijo presenetiti, bodo morali popraviti svoj sprejem in izboljšati servis. »Šli bomo na vse ali nič, drugega nam niti ne preostane,« še priznava 25-letni Kotnik.

Ljubljančani po drugem zaporednem slavju sedaj dihajo precej lažje, a se kljub temu zavedajo, da njihova naloga še ni končana. »Če bodo igralci mislili, da so dovolj dobri že zaradi tega, ker oblečejo dres ACH Volleyja, je to napačen pristop, ki je skregan z mojo igralsko, kaj šele trenersko logiko. Doslej nismo naredili še prav ničesar. Zaradi dveh zmag v finalu nam ne bo nič lažje, kvečjemu težje, saj verjetno marsikateri igralec razmišlja, da je pred njim le še ena tekma. Ne odobravam in ne priznavam ničesar drugega kot trdo delo. Tekma v Tivoliju se bo začela z 0:0,« na realnih tleh ostaja trener oranžnih Matija Pleško.