Čeprav obstaja veliko fotografij katedrale, ki so bile posnete pred požarom, bodo pri obnovi najbolj koristni njeni 3D modeli, ki pa so bili leta 2014 narejeni ravno za videoigro Assassin's Creed Unity, poroča Metro.

Igra je postavljena v Pariz 18. stoletja, ena od značilnosti franšize Assassin's Creed pa je omogočanje igralcem, da plezajo po znamenitostih mest, v katerih se odvijajo. V Assassin's Creed Unity je še posebej natančno prikazana katedrala Notre-Dame. Oblikovalka, ki je bila zadolžena za upodobitev Pariza v igri, je zahtevno nalogo opravljala kar dve leti, osemdeset odstotkov časa pa je namenila prav oblikovanju katedrale. Za spletni portal The Verge je razkrila, da je bila obsedena z najmanjšimi podrobnostmi na katedrali, saj je želela, da je tudi vsaka opeka postavljena na svoje mesto.

Podjetje Ubisoft, ki je igro izdalo, še vedno hrani 3D modele, fotografije in ostali material, ki ga je oblikovalka uporabila za svoje delo. Takšna zakladnica vizualnih podatkov bi lahko precej pripomogla pri restavriranju v požaru poškodovane katedrale.