Branilci Stanleyjevega pokala iz Washingtona so na uvodnih dveh tekmah prvega kroga končnice v hokejski ligi NHL premagali Carolino, na včerajšnji tretji tekmi v Raleighu pa so nato visoko izgubili z 0:5. Na družbenih medijih se je hitro razširil posnetek devet minut pred koncem prve tretjine, ko sta se pri rezultatu 1:0 za Carolino udarila Ovečkin in Svečnikov.

Po nekaj sekundah je 33-letni kapetan aktualnih prvakov z desnico dobro zadel čeljust svojega 14 let mlajšega rojaka, ta pa je nato z glavo nerodno udaril ob led. Ali bo mladi ruski zvezdnik, za katerega je letošnja sezona v ligi NHL tudi prva, lahko igral na četrtkovi četrti tekmi, še ni jasno.

»Naj najprej rečem, da upam, da je z njim vse v redu. Nisem eden tisti, ki se pogosto tepejo na ledeni ploskvi. Vprašal me je, če sem za, in strinjal sem se. Nikakor pa si noben ne želi, da se komu v teh situacijah kaj zgodi.«

Ovečkin res ni znan po pretepaških veščinah, njegove pesti so v ligi NHL pele šele četrtič in prvič po letu 2010. Trener Caroline Rod Brind’Amour ni znal povedati, ali bo Svečnikov nared za četrtek, klub je zgolj potrdil poškodbo glave.