Film scenarista in režiserja Mazzinija prinaša zgodbo iz avtorjevega istoimenskega romana o samski mamici Ani, ki v porodnišnici ugotovi, da je ni v računalniških sistemih, da uradno ne obstajata ne ona ne njen novorojenček. Je zgodba o tem, kaj se je dogajalo Slovencem, rojenim na napačnem koncu razpadle države, ki so jim v 90. letih na upravnih enotah luknjali osebne izkaznice.

Protagonistka filma Judita Franković Brdar je na 21. Festivalu slovenskega filma prejela vesno za najboljšo glavno žensko vlogo, prav tako je bil film nagrajen z vesnami za najboljšo izvirno glasbo (Jura Ferina, Pavao Miholjević, Vladimir Godar), za najboljšo scenografijo (Matjaž Pavlovec) in najboljšo kostumografijo (Sanja Džeba).

V filmu igrajo še Maruša Majer, Marko Mandić, Sebastian Cavazza, Jernej Kogovšek, Jernej Šugman, Pia Zemljič, Brane Završan, Doroteja Nadrah, Izudin Bajrović, Silva Čušin, Gregor Zorc, Maja Gal Štromar, Neda R. Bric, Barbara Cerar, Nina Skrbinšek in Mojca Partljič.

Film je mednarodno premiero doživel lani v tekmovalnem programu mednarodnega filmskega festivala Black Nights v Talinu. Na 47. festivalu FEST v Beogradu je prejel nagrado za najboljši scenarij, nedavno pa je bil prikazan tudi na Dnevih novega slovenskega filma v Sarajevu. Trenutno je na ogled v slovenskih kinematografih.

World sales Pluto film je za Izbrisano podpisal pogodbo s HBO, kar pomeni, da bo film od septembra na ogled na HBO kanalih, so besede producenta Frenka Celarca iz produkcijske hiše Gustav film povzeli organizatorji festivala Tolerancije.