Filmski festival Raindance je namenjen pospeševanju in promociji neodvisnega filma po vsem svetu. Ustanovljen je bil leta 1992, poleg festivala pa ponuja še tečaje filmskega usposabljanja in visokošolsko izobraževanje.

Revija Variety je ta največji filmski festival neodvisnega filma v Združenem kraljestvu prepoznala kot "enega od 50 nepogrešljivih filmskih festivalov na svetu". Na njem prikažejo najbolj sveže vsebine britanskih in mednarodnih filmskih ustvarjalcev, industrija in javnost pa se lahko udeležujeta tudi forumov, pogovorov in delavnic.

V konkurenci za najboljši scenarij se je Mazzinijev film znašel skupaj s še štirimi filmi, je mogoče izvedeti na uradni spletni strani. Na festivalu bodo sicer med drugim nagradili najboljši mednarodni celovečerec, najboljši britanski film, najboljši dokumentarec, najboljši kratki film in najboljši glasbeni video.

Mazzinijev film prinaša zgodbo iz njegovega istoimenskega romana o samski mamici Ani, ki v porodnišnici ugotovi, da je ni v računalniških sistemih, da uradno ne obstajata ne ona ne njen novorojenček. Je zgodba o tem, kaj se je dogajalo Slovencem, rojenim na napačnem koncu razpadle države, ki so jim v 90. letih na upravnih enotah luknjali osebne izkaznice.

Protagonistka filma Judita Franković Brdar je na 21. Festivalu slovenskega filma prejela vesno za najboljšo glavno žensko vlogo, prav tako je bil film nagrajen z vesnami za najboljšo izvirno glasbo (Jura Ferina, Pavao Miholjević, Vladimir Godar), za najboljšo scenografijo (Matjaž Pavlovec) in najboljšo kostumografijo (Sanja Džeba).

V njem igrajo še Maruša Majer, Marko Mandić, Sebastian Cavazza, Jernej Kogovšek, Jernej Šugman, Pia Zemljič, Brane Završan, Doroteja Nadrah, Izudin Bajrović, Silva Čušin, Gregor Zorc, Maja Gal Štromar, Neda R. Bric, Barbara Cerar, Nina Skrbinšek in Mojca Partljič.

Film je mednarodno premiero doživel lani v tekmovalnem programu mednarodnega filmskega festivala Black Nights v Tallinnu. Na spored ga je uvrstila tudi televizijska mreža HBO.