Drugouvrščeni Atletico, Jan Oblak se je ponovno izkazal s številnimi uspešnimi posredovanji, je na stadionu Camp Nou večji del srečanja igral oslabljen. Zaradi žaljenja sodnika je bil Diego Costa izključen že v 28. minuti. Messi, najboljši strelec španske lige (33 golov), je s soigralci sedaj zelo blizu 26. naslovu prvaka v zgodovini Barcelone.

Juventus pa bi lahko svoj 35. italijanski naslov osvojil najhitreje v zgodovini serie A. V 31. krogu prvenstva je v Torinu premagal Milano z 2:1 (0:1) ter ima že 21 točk prednosti pred drugouvrščenim Napolijem. Ta igra nocoj ob 20.30 doma z Genoo in če bi izgubil to tekmo, bo Juventus že sedem krogov pred koncem tudi uradno osvojil scudetto.

Za Juventus, ki je igral brez poškodovanega Cristiana Ronalda, sta po zaostanku, ko je goste v vodstvo popeljal Krzysztof Piatek (39.), zadela Paulo Dybala (60.) in najstnik Moise Kean (84.). Slednji je zamenjal Paula Dybalo v 66. minuti ter nato po podaji Miralema Pjanića zagotovil zmago branilcem naslova.

To je bil Keanov že peti zaporedni gol na prav toliko tekmah, ki jih je odigral, tri za klub in dva v dresu članske reprezentance Italije, za katero je doslej igral le trikrat. Devetnajstletnik je bil rojen v Italiji, v Vercelliju, starša pa sta iz Slonokoščene obale.