Slabšega starta delovnega tedna, kot ga je doživela v Charlestonu, si slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek ni mogla predstavljati. Najvišje uvrščena Slovenka na svetovni lestvici (65. mesto) je na močnem peščenem turnirju v ZDA izgubila prvi niz proti Anna-Leni Friedsam (674. na svetu) z 1:6. Konjičanka se je v nadaljevanju zbrala ter dvoboj prepričljivo dobila s 6:2, 6:0. V drugem krogu se bo slovenska igralka pomerila s 14. nosilko Aljo Tomljanović. Prva nosilka turnirja v Charlestonu je Američanka Sloane Stephens, s katero bi se lahko Tamara Zidanšek teoretično pomerila v tretjem krogu.

Drugi najmočnejši teniški turnir ta teden poteka v Monterreyu, na njem pa nastopa Dalila Jakupović. Primorka se je odločila, da bo sezono nadaljevala na trdi podlagi. Včeraj je bila v 1. krogu po vsega 68 minutah s 6:2, 6:3 boljša od Britanke Harriet Dart (135. na svetu). Današnja tekmica Dalile Jakupović bo 6. nosilka Belgijka Kirsten Flipkens (58. na svetu). Tudi številnim drugim najboljšim igralkam sveta se ne mudi na peščeno podlago, na kateri bo v naslednjih mesecih največ močnih turnirjev. Prva nosilka v Mehiki je Nemka Angelique Kerber, druga Španka Garbine Muguruza.

Tretja slovenska teniška igralka elitne stoterice Polona Hercog pa se je odločila, da se bo na nadaljevanje sezone pripravljala v domačem okolju. V Mariboru in okolici se privaja na peščeno podlago, potem ko ima zelo lepe spomine za spomladanski zaključek trde podlage, saj je bila na mastersu v Miamiju na pragu senzacije proti drugi igralki sveta Simoni Halep.

Ženski tenis je s presenetljivo zmago Asleigh Barty v Miamiju dobil novo igralko elitne deseterice. Avstralka je vanjo napredovala z enajstega mesta. Postala je deseta Avstralka elitne deseterice. Pred njo je podvig uspel Samanthi Stosur. Velik napredek na lestvici je z uvrstitvijo v polfinale Miamija uspel Anett Kontaveit. Z 19. mesta je napredovala na 14. in postala najvišje uvrščena Estonka doslej. Kaia Kanepi je bila namreč doslej najvišje uvrščena na 15. mestu.

Teniški igralci v tem tednu v koledarju nimajo močnega teniškega turnirja. Zato še toliko bolj odmeva zmaga Rogerja Federerja v Miamiju, s katero je osvojil že 101. turnir. Švicar je v letošnjem koledarskem letu najuspešnejši igralec na svetu. Na sončnem dvojčku mu je namreč Avstrijec Dominic Thiem v Indian Wellsu preprečil dvojno zmago na najprestižnejših marčevskih turnirjih. Federer bo v naslednjih mesecih po treh letih igral na peščenih turnirjih, na katerih ne ve, kaj lahko pričakuje. Pravi, da si niti ne predstavlja več dobro, kako mora drseti na pesku.