Teniški masters v Miamiju ima dolgo tradicijo. Do letos je bil povezan s Key Biscaynom, kjer so se vsako leto merili najboljši svetovni teniški igralci in igralke. Letos se je turnir preselil na Hard Rock Stadion, izjemno velik kompleks, na katerem domujejo ameriški nogometaši Miami Dolphins in bejzbolisti Miami Hurricanes. V Miamiju so posebej ponosni na to, da bodo prihodnje leto vnovič gostili finale Super Bowla.

Letošnji turnir na Floridi je postregel s številnimi presenečenji, zanimivimi in krutimi zgodbami. Za zadnjo je poskrbel Nicola Kuhn. Španec se je v tretjem nizu zgrudil, potem ko je proti Nemcu Miši Zverevu dehidriral. V intervjuju za Marco je 19-letni Kuhn dejal, da vsi pač niso tako dobro pripravljeni kot njegov sloviti rojak Rafael Nadal, ki lahko serijsko osvaja Roland Garros.

Posebno zanimiv je bil dvoboj drugega kroga med Reillyjem Opelko in Diegom Schwartzmanom. Ameriški velikan meri v višino kar 211 centimetrov, Argentinec pa je s 170 centimetri med najnižjimi profesionalnimi igralci na svetu. Američana je med dvobojem motil odsev z ene od stavb v daljavi, zato je sodniku rekel, da ne more igrati. Sodnik se je odločil za deset minut prekiniti dvoboj, da se je sonce nehalo odbijati od moteče stolpnice. Schwartzman je dvoboj izgubil, po porazu pa ni bil nič kaj prizanesljiv do sodniške odločitve. »Sem morda jaz kriv, da je Opelka tako visok? Po mojem mnenju je bila prekinitev nepotrebna,« je komentiral Diego Schwartzman.

Novak Đoković je s šestimi zmagami v Miamiju skupaj z Andrejem Agassijem najuspešnejši igralec v zgodovini turnirja na Floridi. Srba je že v osmini finala premagal Roberto Bautista Agut, kar je bila tretja zaporedna zmaga Španca na trdi podlagi proti slovitemu tekmecu. Đoković je po porazu priznal, da v zadnjih dneh ni bil stoodstotno osredotočen na teniško igro, saj je imel precej obveznosti. »To je bil po mojem mnenju glavni razlog, da sem v drugem nizu sploh dal priložnost Robertu, ki jo je odlično izkoristil,« je dejal Novak Đoković.

Z igrami v Miamiju navdušuje Felix Auger-Aliassime. Osemnajstletni Kanadčan je navdušil z uvrstitvijo v polfinale, potem ko je bil v četrtfinalu boljši od Roberta Bautista Aguta. Auger-Aliassime je v svoji karieri dobil vseh pet dvobojev proti igralcem najboljše dvajseterice. Za uvrstitev v finale se bo kanadski najstnik pomeril z Američanom Johnom Isnerjem, ki v Miamiju brani lansko lovoriko. V ženski konkurenci z odličnimi igrami navdušuje Romunka Simona Halep, ki je bila na zmagoviti poti najbližje porazu v tretjem krogu proti Slovenki Poloni Hercog.