Pretekli krog je prinesel spremembo pri vrhu. Po novem spodrsljaju Radomelj, ki so v Dekanih zgolj remizirale z Jadranom (1:1), se je na prvo mesto prebil Tabor iz Sežane. Ta se bo danes pomeril prav z Jadranom in tako začel serijo treh tekem z nasprotniki iz soseščine. V prihodnjem krogu jih namreč čaka še domači obračun z Biljami, v 23. krogu pa gostovanje pri klubu iz Brd. »Zame je velik izziv, da v najkrajšem možnem času klub ponovno pripeljemo v prvo slovensko nogometno ligo,« je ob imenovanju na klop Sežancev dejal Andrej Razdrh, ki mu gre za zdaj odlično, saj po zimskem premoru s svojimi igralci še ni oddal točke.

Po krajšem premoru zaradi reprezentančnih obveznosti svojih nogometašev bo v prvenstvu znova zaigral Bravo, ki se bo mudil v bližnjem Dobu. Ob slabši formi jesenskega prvaka Radomelj se zdi, da lahko vodilnim Krašovcem načrte prekrižajo prav Ljubljančani, ki so v spomladanski del vstopili z dvema zmagama. »Ti zmagi sta bili zelo težko prigarani, zato ne želimo vsega dobrega, kar smo napravili, zapraviti. Zagotovo je uspeh pozitivno vplival na nas, a to za nadaljevanje prvenstva ne pomeni še nič. Dokazovati se moramo iz tekme v tekmo,« pred derbijem kroga proti petouvrščenemu Dobu ostaja previden napadalec Brava Milan Đajić.

V zadnjo tretjino prvenstva bosta sicer v Novem mestu prvi vstopili Krka in Drava. Dolenjci in Štajerci so se nazadnje pomerili minulega septembra, zmage z 2:1 pa so se na Ptuju razveselili igralci domače zasedbe.

2. SNL, 21. krog, danes ob 13. uri: Krka – Drava, ob 16. uri: Nafta – Ankaran Hrvatini, Rogaška – Fužinar, Bilje – Brežice Terme Čatež, Ilirija -Beltinci, Jadran Dekani – Tabor Sežana, Roltek Dob – Bravo, jutri ob 16. uri: Radomlje – Brda.