Da sta moški in ženska, ki so ju v noči s ponedeljka na torek mrtva našli v stanovanju v Radovljici, umrla nasilne smrti, ni bilo dvoma. S kranjske policijske uprave pa so zdaj sporočili, da je šlo za uboj in samomor. »Zaradi posledic uporabe ostrega predmeta je v nasilnem prepiru najverjetneje že konec tedna umrla ženska, medtem ko si je njen partner v istem prostoru po uboju sam vzel življenje. Na obeh truplih so bile najdene sledi uporabe ostrega predmeta in težje rane, ki jih je storilec najprej prizadejal žrtvi, potem pa še sebi,« je zapisal tiskovni predstavnik PU Kranj Bojan Kos.

Dogodek je glede na zbrana obvestila posledica spora med partnerjema, dodaja Kos. »Druge osebe na kraju v času storitve dejanja niso bile prisotne, stanovanje pa je bilo zaklenjeno od znotraj,« je dodal Kos. Kriminalisti bodo z ugotovitvami seznanili pristojno državno tožilstvo.

Kot smo poročali ta teden, se Radovljičanka, šlo naj bi za občinsko svetnico in znano podjetnico Nevenko Osterc, dlje časa ni oglašala na telefonske klice, zato so v ponedeljek zvečer v njeno stanovanje na Vurnikovem trgu vdrli gasilci in policisti. Odkrili so dve trupli, moški poleg Radovljičanke naj bi bil po neuradnih informacijah njen partner.

Kot so nam povedali njeni svetniški kolegi, se je svetnica še v petek udeležila sestanka, v ponedeljek pa na dogovorjeni ogled dokumentov na občini ni prišla. Tudi na ponedeljkovo popoldansko sejo občinskega sveta je ni bilo, za svojo odsotnost pa se, kot je v navadi, ni opravičila. Znana radovljiška podjetnica je bila dejavna na mnogih področjih. Tisti, s katerimi je bila dogovorjena minuli konec tedna za srečanje ali telefonski pogovor, a je njen telefon zvonil v prazno, pa so opazili nenavadno podrobnost – kljub neodgovorjenim telefonskim klicem je luč v njenem stanovanju na Vurnikovem trgu neprestano gorela.