Na dvorišče družinskega vrtnarskega podjetja v Spuhlji je zjutraj pripeljal tovornjak, dostavil je večji tovor nagrobnih sveč. Ker se nihče ni odzval na zvonjenje in klice, je poklical hčerko lastnikov vrtnarije. Prišla je na dom svojih staršev in okoli 8.50 vstopila v hišo. Naletela je na grozljiv prizor.

Njena mati, 57-letna Marija P., je bila že mrtva, leto dni starejši oče Ivan P. pa je še kazal znake življenja. Reševalci so poškodovanega oskrbeli z nujno medicinsko pomočjo in ga odpeljali v bolnišnico, kjer njegovo življenje po naših neuradnih informacijah visi na nitki. Tudi policisti so nemudoma odhiteli na kraj dejanja, zavarovali območje in omejili gibanje, da so se lahko lotili preiskave krvnega delikta. Ogled je opravil tudi preiskovalni sodnik. »Po prvih zbranih obvestilih so ugotovili, da je na kraju ena oseba pokojna in ena poškodovana. Na pokojni osebi so opazili sledi nasilja. Druge osebe po doslej zbranih podatkih niso bile ogrožene,« je sporočil Bojan Kitel iz Policijske uprave Maribor.

Policija je v preteklih tednih večkrat posredovala

Podjetniško družino v kraju dobro poznajo, o domačinu Ivanu pa mnogi nimajo dobrega mnenja. Na svoji posesti je s soprogo zgradil vrtnarijo, pred leti je zagnal še posel z gradnjo rastlinjakov in postavljanjem ograj, ki pa ni stekel v skladu s pričakovanji. Že pred leti se je zaradi njegovega domnevno nasilnega obnašanja zakon začel krhati. Soproga, ki se je v Spuhljo priselila iz Haloz, ga je prvič zapustila že pred štirimi leti, a si je nato premislila in se vrnila domov.

Pred meseci pa naj bi sprejela dokončno odločitev in uradno sprožila ločitveni postopek, s plombami je zakoncu tudi onemogočila, da bi samovoljno razpolagal z njunim nepremičnim premoženjem. Kljub temu sta še vedno živela skupaj. Po besedah sosedov naj bi se v preteklih tednih Ivanova agresivnost stopnjevala, zaradi česa je morala pokojna večkrat poklicati na pomoč policijo, ki je osumljenega oglobila zaradi kršitve javnega reda in miru.

Tega, da bi bil sposoben poseči po skrajnih sredstvih, pa ne Marija ne kdo drug ni pričakoval.

Kitel je včeraj potrdil informacijo, da je policija v preteklosti že morala posredovati na tem naslovu, več podrobnosti iz preiskave suma umora in samomora pa naj bi policija razkrila jutri.